Στην επαναξιολόγηση των επιπτώσεων των capital controls στο Χρηματιστήριο Αθηνών θα προχωρήσει μέσα στις επόμενες ημέρες ο οίκος FTSE, λαμβάνοντας υπόψιν και την παύση των συναλλαγών στην ελληνική αγορά.
Αυτό αναφέρει σε ανακοίνωσή του ο οίκος, ο οποίος αναμένεται να αξιολογήσει μετά την παρέλευση 20 εργάσιμων ημερών τη διατήρηση ή μη των ελληνικών μετοχών στους δείκτες FTSE Global.
Σύμφωνα με τον FTSE αν κριθεί ότι οι περιορισμοί έχουν περιορισμένη επίδραση ή είναι πιθανό να είναι μικρής διάρκειας – λιγότερο από 20 εργάσιμες ημέρες (όπως μετράται από την κανονική ημέρα διαπραγμάτευσης για την τοπική αγορά) – ο δείκτης FTSE Global Equity Index Series (GEIS) θα συνεχίσει να υπολογίζει κανονικά το Χρηματιστήριο Αθηνών.
Εάν οι περιορισμοί εξακολουθούν να υφίστανται μετά τις 20 εργάσιμες ημέρες, ο FTSE πιθανόν θα αφαιρέσει τις ελληνικές μετοχές από τους δείκτες GEIS.
Αν επιβεβαιωθεί η πρώτη περίπτωση, η απόφαση θα επανεξεταστεί μετά από άλλες 10 εργάσιμες ημέρες, και – εάν οι μετοχές διατηρούνται και πάλι – μετά από την πάροσο άλλων 10 εργάσιμων ημερών θα υπάρξει επαναξιολόγηση.
Εάν οι περιορισμοί εξακολουθούν μετά από 40 εργάσιμες ημέρες από την αρχική τους επιβολή, ο FTSE θα διαγράψει τις ελληνικές μετοχές από τους GEIS.
Στην περίπτωση διαγραφής η FTSE θα κατατάξει το ελληνικό χρηματιστήριο σε καθεστώς «Standalone» (αυτόνομη αγορά).
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ:
- N. Mπέρτσος: Μπαίνει στα τουριστικά καταλύματα το πρώην στέλεχος της Grivalia και της Εurobank
- Tethys: Το ελληνικό success story προβληματικών δανείων του ξενοδοχειακού κλάδου
- Τετραήμερο 28ης Οκτωβρίου: Γεμάτοι οι ουρανοί της Aegean με 95% πληρότητα οι διεθνείς προορισμοί – Οι τοπ επιλογές
- Ανασυγκροτήθηκε το Δ.Σ. της Τράπεζας Χανίων: Πρόεδρος ο Μιχαήλ Μαρακάκης
- Κατατέθηκε η αχρείαστη τροπολογία για τον Άγνωστο Στρατιώτη: 6 υπουργοί υπογράφουν και αναθέτουν σε ιδιωτική εταιρεία να σβήσει τα 57 ονόματα των Τεμπών!
- Ευρωπαϊκές αγορές: Με άνοδο ξεκίνησε η εβδομάδα
- Λαβρόφ και Ρούμπιο συζήτησαν τα «επόμενα βήματα προς τη διευθέτηση του πολέμου στην Ουκρανία»
- ONYX: Τα ποσοστά των βασικών μετόχων μετά την εισαγωγή στην Κύρια Αγορά του Χρηματιστηρίου
Ακολουθήστε το financialreport.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις