Η χρεοκοπημένη αυτοκρατορία κρυπτονομισμάτων του Σαμ Μπάνκμαν-Φριντ χρωστά στους 50 μεγαλύτερους πιστωτές της συνολικά 3,1 δισ. δολάρια, σύμφωνα με νέα δικαστικά έγγραφα. Σε δύο πελάτες χρωστάει περισσότερα από 200 εκατ. δολάρια στον καθένα.
Όπως μεταδίδει το Bloomberg, όλοι τους είχαν καταγραφεί ως πελάτες και δέκα έχουν αξιώσεις άνω των 100 εκατ. δολαρίων ο καθένας.
Στις ΗΠΑ, οι πτωχευμένες εταιρείες υποχρεούνται να αποκαλύπτουν πληροφορίες σχετικά με τα χρέη τους στο πλαίσιο της διαδικασίας πτώχευσης. Οι πιστωτές θα εξετάσουν τον καλύτερο τρόπο για το FTX να αποπληρώσει τα χρέη του, καθώς ξετυλίγεται η χρεοκοπία.
Το FTX είπε ότι έχει περιουσιακά στοιχεία και παθητικό τουλάχιστον 10 δισ. δολαρίων το καθένα. Η υπόθεση μπορεί να αφορά πάνω από ένα εκατομμύριο πιστωτές, σύμφωνα με τους δικηγόρους του FTX.
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ:
- Κομισιόν: Κινεί διαδικασία και κατά της Ελλάδας για ελλιπή εφαρμογή της οδηγίας κατά του ξεπλύματος χρήματος
- Τυχεροπούλου για ΟΠΕΚΕΠΕ: «Σε εξέλιξη μία ακόμη προσπάθεια σπίλωσης και παγίδευσής μου»
- Πλήγμα στον Τραμπ: Η Βουλή των ΗΠΑ ψήφισε μέτρο για τον τερματισμό του πολέμου με το Ιράν
- Ευρωπαϊκές αγορές: Άντεξαν κι έκλεισαν με κέρδη
- Θετικό «σήμα» της Alpha Trust στη Δημόσια Πρόταση της Alpha Bank
- Βουλή: Πέρασε με ψήφους ΝΔ ο νέος Κώδικας Χωροταξίας και Πολεοδομίας
- Πτώση άνω του 3% στο πετρέλαιο: Το αμερικανικό αργό στα 92,74 δολάρια και το Brent στα 96,18 δολάρια
- Λίβανος: Απορρίπτει την εκεχειρία η Χεζμπολάχ όσο συνεχίζονται οι ισραηλινές επιχειρήσεις
προτεινόμενη πηγή στην Google
Ακολουθήστε το financialreport.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις








