Σε δηλώσεις του στον τηλεοπτικό σταθμό Open το πρωί της Τρίτης, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γιάννης Οικονόμου είπε ότι θα αναζητηθούν ευθύνες από την Αττική Οδό καθώς οι υπεύθυνοι είχαν διαβεβαιώσει με όλους τους τρόπους κατά τις συσκέψεις που προηγήθηκαν, ότι έχουν τα μέσα για να αντιμετωπίσουν την κακοκαιρία. Ωστόσο, αυτό δεν συνέβη.
Ο ίδιος απέδωσε τα όσα συνέβησαν στην Αττική Οδό αλλά και σε άλλες μεγάλες λεωφόρους της Αττικής, όπου εγκλωβίστηκαν εκατοντάδες οχήματα, στο ότι ο χιονιάς ήρθε νωρίτερα από το χρόνο που αναμενόταν. Όπως είπε, η Πολιτική Προστασία δεν είχε ενημερωθεί ότι το κύμα του χιονιά θα έρθει νωρίτερα και εκεί απέδωσε τον εγκλωβισμό χιλιάδων οδηγών σε δρόμους της πρωτεύουσας.
Σε ερώτηση γιατί αποφασίστηκε να κλείσουν τα σχολεία με ανακοίνωση το βράδυ της Κυριακής και όχι να κηρυχθεί αργία για τον δημόσιο και ιδιωτικό τομέα, επανέλαβε τα περί του χρόνου εκδήλωσης της χιονοκαταιγίδας. Επίσης, πρόσθεσε ότι δεν αναμενόταν τόσο έντονο το καιρικό φαινόμενο, αποδεχόμενος εμμέσως πλην σαφώς τις ευθύνες των υπηρεσιών της πολιτείας που δεν προστάτευσαν τον πληθυσμό.
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ:
- Bestseller: Ανοίγει το πρώτο φυσικό κατάστημα Vero Moda στην Κύπρο
- ITER: Το παγκόσμιο στοίχημα για καθαρή πυρηνική ενέργεια
- Στις Ολυμπιακές εγκαταστάσεις Παιανίας σήμερα 02/05 ο Κυριάκος Μητσοτάκης
- Σ. Θεοδωρόπουλος (ΣΕΒ) για Νέο Αναπτυξιακό Νόμο: Δεν λαμβάνει υπόψη τη σημερινή πραγματικότητα
- ΗΠΑ: Ο Τραμπ εγκρίνει την πρώτη πώληση στρατιωτικού εξοπλισμού στην Ουκρανία
- Νομική: Σαρώνουν τις κάμερες ασφαλείας στην ΕΛΑΣ για να εντοπίσουν τους δράστες της επίθεσης
- Ucert/D Group: Εταιρείες πιστοποιήσεων με σχολή θεάτρου θέλουν να μεταμορφώσουν το χιονοδρομικό κέντρο της Βασιλίτσας
- Giuseppe Zorgno: Ποιος είναι ο νέος εκτελεστικός Αντιπρόεδρος της Υδρόγειος Ασφαλιστική
Ακολουθήστε το financialreport.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις