Θα οργανωθεί από το Ιράν οχηματοπομπή μέχρι το τέλος της εβδομάδας
Η Γαλλία ετοιμάζεται να βοηθήσει τους πολίτες της στο Ισραήλ και στο Ιράν να επαναπατριστούν την ώρα που μαίνεται η σύγκρουση εδώ και μια εβδομάδα ανάμεσα στις δύο αυτές χώρες, ανακοίνωσε σήμερα ο Γάλλος υπουργός Εξωτερικών Ζαν-Νοέλ Μπαρό.
Ο Μπαρό είπε στους δημοσιογράφους ότι θα οργανωθεί από το Ιράν οχηματοπομπή μέχρι το τέλος της εβδομάδας για τη μεταφορά Γάλλων υπηκόων, που δεν έχουν τη δυνατότητα να αναχωρήσουν με δικό τους μέσο, προς τα σύνορα με την Τουρκία ή με την Αρμενία ώστε να αποκτήσουν πρόσβαση στα αεροδρόμια αυτών των χωρών.
Γάλλοι πολίτες στο Ισραήλ θα μπορούν να επιβιβάζονται σε λεωφορεία από αύριο το πρωί, από το σύνορο με την Ιορδανία με προορισμό αεροδρόμια αυτής της χώρας με μια ναυλωμένη πτήση από το Αμμάν μέχρι το τέλος της εβδομάδας στη διάθεση Γάλλων πολιτών σε ευάλωτη κατάσταση ή με έκτακτες ανάγκες, διευκρίνισε ο Μπαρό.
Σε άλλες του δηλώσεις ο υπουργός επανέλαβε τη δέσμευση της χώρας του για την πραγματοποίηση διεθνούς διάσκεψης για μια λύση δύο κρατών ανάμεσα σε Ισραήλ και Παλαιστινίους.
Την περασμένη Παρασκευή, ο Γάλλος πρόεδρος Εμανουέλ Μακρόν ανακοίνωσε την αναβολή διάσκεψης για την αναβίωση της λύσης των δύο κρατών για «λόγους ασφαλείας και επιμελητείας» μετά την έναρξη των στρατιωτικών πληγμάτων από το Ισραήλ στο Ιράν.
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ:
- Και επίσημα παίκτης του Ολυμπιακού ο Βραζιλιάνος, Αντρέ Λουίς
- Δανία για τη Γροιλανδία και τις συνομιλίες με τις ΗΠΑ: «Τώρα είμαστε ξανά σε καλό δρόμο»
- LG: AI Air, AI Heating και έξυπνη διαχείριση ενέργειας στη νέα γενιά κλιματιστικών
- Ο Αυγενάκης «επέστρεψε»: Ανακοίνωσε ότι ανέλαβε πρόεδρος αγροτικού φορέα στη Μεσαρά Κρήτης
- Στα 723,2 εκατ. δολάρια τα κέρδη της Η&M το δ’ τρίμηνο
- Ζημία 128 εκατ. δολάρια για την easyjet το τρίμηνο που έληξε το Δεκέμβριο
- Ο Φώτης Προβατάς πρόεδρος του Ελληνο-Κινεζικού Οικονομικού Συμβουλίου
- ΤτΕ: Αυξήθηκαν κατά 2,4 δισ. ευρώ οι καταθέσεις των νοικοκυριών τον Δεκέμβριο 2025
Ακολουθήστε το financialreport.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις








