Οι τιμές των τροφίμων αυξήθηκαν κατά 3,6% σε ετήσια βάση τον Φεβρουάριο, έναντι αύξησης 5,7% τον Ιανουάριο
Στο 3,1% διαμορφώθηκε ο πληθωρισμός σε ετήσια βάση τον Φεβρουάριο στη Γαλλία, λόγω των αυξημένων τιμών της ενέργειας, σύμφωνα με τα προκαταρκτικά στοιχεία της στατιστικής υπηρεσίας.
Εξάλλου η γαλλική οικονομία αναπτύχθηκε οριακά το τελευταίο τρίμηνο του 2023, όπως έδειξαν τα στοιχεία που ανακοίνωσε σήμερα η στατιστική υπηρεσία της χώρας.
Οι τιμές των τροφίμων αυξήθηκαν κατά 3,6% σε ετήσια βάση τον Φεβρουάριο, έναντι αύξησης 5,7% τον Ιανουάριο.
Η γαλλική οικονομία αναπτύχθηκε οριακά το τελευταίο τρίμηνο του 2023, όπως έδειξαν τα στοιχεία που ανακοίνωσε σήμερα η στατιστική υπηρεσία της χώρας.
Ειδικότερα, η δεύτερη μεγαλύτερη οικονομία της Ευρωζώνης, αναπτύχθηκε κατά 0,1% το τελευταίο τρίμηνο του 2023, όπως ανακοίνωσε η στατιστική υπηρεσία, αναθεωρώντας ανοδικά την αρχική μέτρηση που ήταν για μηδενική μεταβολή.
Για το 2023 συνολικά το γαλλικό ΑΕΠ αναπτύχθηκε κατά 0,9%, επιβραδύνοντας σημαντικά από το 2022 όταν είχε αναπτυχθεί κατά 2,5%.
Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή περιμένει το γαλλικό ΑΕΠ να αναπτυχθεί κατά 0,9% το 2024. Η γαλλική κυβέρνηση από την πλευρά της αναθεώρησε καθοδικά την εκτίμηση της για την πορεία της οικονομίας, στο 1% από 1,4% προηγουμένως.
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ:
- Revoil: Στα 14,87 εκατ. ευρώ τα EBITDA, στα 2,45 εκατ. ευρώ τα καθαρά κέρδη το 2025
- Mevaco: Ισχυρή αύξηση 99,63% στα 10,07 εκατ. ευρώ τα καθαρά κέρδη το 2025
- Centric: Στα 1,5 εκατ. ευρώ τα καθαρά κέρδη το 2025, αυξημένα κατά 91%
- Μαθιός Πυρίμαχα: Ζημιές 514.000 ευρώ το 2025
- ΚΕΚΡΟΨ: Μείωση ζημιών, αλλά και κύκλου εργασιών το 2025
- ALPHA REAL ESTATE SERVICES ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ - Οικονομική έκθεση ALPHA REAL ESTATE SERVICES (2025,Ετήσιος ισολογισμός,Ενοποιημένη)-iXBRL
- ΕΛΙΝΟΙΛ Α.Ε - ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΠΕΡΙ ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΥ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ ΚΑΤΑΣΤΑΣΕΩΝ/ ΕΚΘΕΣΕΩΝ
- Οι πυροβολισμοί στα δικαστήρια και τα ανύπαρκτα μέτρα ασφάλειας έφεραν αναβολές
Ακολουθήστε το financialreport.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις








