Διεθνή

Γάζα: Κυριακή στην Αίγυπτο νέος γύρος διαπραγματεύσεων – Νέα πλήγματα από Ισραήλ

Οι ισραηλινές ένοπλες δυνάμεις επιβεβαιώνουν ότι έπληξαν στο Λίβανο εγκαταστάσεις που ανήκουν στη Μεραρχία Ιμάμ Χοσεΐν, μια ιρανική πολιτοφυλακή που δρα παράλληλα με τη Χεζμπολάχ

Οι διαπραγματεύσεις για την κατάπαυση του πυρός στην Λωρίδα της Γάζας, αναμένεται να επαναληφθούν Κυριακή στο Κάιρο, όπως δήλωσαν σήμερα αιγυπτιακές πηγές ασφάλειας.

Οι εμπλεκόμενες πλευρές συμφώνησαν για την διάρκεια μιας ειρήνευσης στην Γάζα, αλλά και για την απελευθέρωση κρατουμένων, όπως έγινε γνωστό, ενώ πρόσθεσαν ότι η ολοκλήρωση μιας τελικής συμφωνίας, απαιτεί ακόμη, την επίτευξη συμφωνίας για την αποχώρηση των στρατιωτικών δυνάμεων του Ισραήλ από την βόρεια Γάζα, αλλά και για την επιστροφή των κατοίκων της.

Οι ίδιες πηγές, ανέφεραν ότι το περιστατικό της Πέμπτης στο οποίο σκοτώθηκαν περισσότεροι από 100 Παλαιστίνιοι από πυρά των Ισραηλινών, σύμφωνα με τις αρχές της Γάζας, δεν επιβράδυνε τις διαπραγματεύσεις, αλλά αντίθετα, πίεσε τους διαπραγματευτές να επιταχύνουν τις προσπάθειές τους, προς την κατεύθυνση διατήρησης της προόδου που είχε επιτευχθεί στις συνομιλίες.

Πλήγματα Ισραήλ σε θέσεις της Χεζμπολάχ στο Λίβανο

Την ίδια ώρα, οι ισραηλινές ένοπλες δυνάμεις – IDF – επιβεβαιώνουν ότι έπληξαν σήμερα το πρωί ένα όχημα στη Νάκουρα του νότιου Λιβάνου, με στόχο στελέχη που ανήκουν στη Μεραρχία Ιμάμ Χοσεΐν, μια ιρανική πολιτοφυλακή που δρα παράλληλα με τη Χεζμπολάχ.

Οι IDF λένε επίσης ότι μαχητικά αεροσκάφη πραγματοποίησαν πλήγματα σε θέσεις της Χεζμπολάχ στη Λαμπουνέ πριν από λίγο και σε δύο ακόμη κτίρια που ανήκουν στην τρομοκρατική οργάνωση στη Μπλίντα χθες το βράδυ.

Δημοσιεύει πλάνα που δείχνουν το χτύπημα στο όχημα και στις εγκαταστάσεις της Χεζμπολάχ.

googlenews

Ακολουθήστε το financialreport.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

close menu