Να επιδοτήσουν για 12 μήνες τις δόσεις των ευάλωτων δανειοληπτών, σε ποσοστό 50% την αύξηση των μηνιαίων δόσεων, προτίθενται τα πιστωτικά ιδρύματα – μέλη της Ελληνικής Ένωσης Τραπεζών, σύμφωνα με σχετικό δελτίο Τύπου που εξεδόθει την 15η Δεκεμβρίου 2022.
_x000D_
Στη συνέχεια, δημοσιεύτηκε η με αριθμό 60269 Υπουργική Απόφαση (ΦΕΚ Β’ 2601/21.04.2023) που καθόρισε τα κριτήρια χαρακτηρισμού των δικαιούχων του συγκεκριμένου προγράμματος.
_x000D_
Η διαδικασία έχει ως εξής:
_x000D_
Οι ενδιαφερόμενοι δανειολήπτες θα πρέπει να να εισέλθουν στην πλατφόρμα και να ζητήσουν την έκδοση βεβαίωσης «οικονομικά ασθενέστερου οφειλέτη», επιλέγοντας ως αιτία έκδοσης το πρόγραμμα επιδότησης δόσης λόγω αύξησης των επιτοκίων.
_x000D_
_x000D_
_x000D_
_x000D_
_x000D_
Τυχόν ερωτήματα των δικαιούχων για το πρόγραμμα υποβάλλονται μέσω e-mail, στην ηλεκτρονική διεύθυνση [email protected].
_x000D_
Ερωτήματα των δανειοληπτών, που αφορούν στους Χρηματοδοτικούς Φορείς (Τράπεζες, ή Εταιρείες διαχείρισης), θα πρέπει να απευθύνονται στην Τράπεζα συνεργασίας των δικαιούχων.
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ:
- FAO: Αυξήθηκαν κι άλλο οι τιμές στα τρόφιμα τον Μάρτιο λόγω πολέμου
- Η Τουρκία πουλάει χρυσό για να στηρίξει τη λίρα
- Παράταση της μείωσης των φόρων στα καύσιμα στην Ιταλία
- Ο υπ. Άμυνας των ΗΠΑ, Πιτ Χέγκσεθ, επέλυσε τον αρχηγό του Γενικού Επιτελείου Στρατού
- Τέμπη – Καρυστιανού για την επ’ αόριστον αναβολή της δίκης για τα βίντεο: Δόλιος ελιγμός, χωρίς νομικό έρεισμα
- Συνολικά 20 κρούσματα αφθώδους πυρετού σε 25 θετικές εκτροφές
- Υπόθεση Παναγόπουλου: «Έφοδος» στο σπίτι και το γραφείο του προέδρου της ΓΣΕΕ
- Σχοινάς, Λαζαρίδης και Τουρνάς τα νέα πρόσωπα στην κυβέρνηση μετά τον ανασχηματισμό λόγω ΟΠΕΚΕΠΕ
Ακολουθήστε το financialreport.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις








