Εξαιρετικά μειωμένες οι τιμές σε σχέση με το 2008
Σταθερότητα και ελαφρά πτώση σημειώνεται σε ό,τι αφορά τις τιμές των χειμερινών εξοχικών κατοικιών και για το 2025.
Κατά όσα αναφέρονται στο πρόσφατο Παρατηρητήριο Αξιών Χειμερινών Εξοχικών Κατοικιών 2024/2025 της Geoaxis, στοιχεία όπως η γενικότερη ανασφάλεια για το μέλλον, η απουσία εκτεταμένου χειμώνα, τα αυξημένα επιτόκια δανεισμού και το υψηλό κόστος κατασκευής επιδρούν αρνητικά στη συγκεκριμένη αγορά.
Σε ό,τι αφορά τις τιμές εξοχικών σε δημοφιλείς χειμερινούς προορισμούς, αν και σε σχέση με τα ιστορικά υψηλά του 2008 οι αξίες εξακολουθούν να παραμένουν μειωμένες κατά 55%, η τάση των τελευταίων ετών δείχνει ότι υπάρχει είσοδος σε μια νέα περίοδο πτωτικής τάσης.
Σύμφωνα με το Παρατηρητήριο της Geoaxis, καταγράφεται ελάχιστη θετική μεταβολή των ζητούμενων τιμών πώλησης χειμερινών εξοχικών κατοικιών για την Αράχωβα Βοιωτίας και το Καρπενήσι Ευρυτανίας της τάξης του 2,01% και 1,49% αντίστοιχα. Παράλληλα, παραμένουν οι τιμές πώλησης στον Άγιο Αθανάσιο Πέλλας και τα Τρίκαλα Κορινθίας.
Ειδικότερα και ανά περιοχή:
Στην Αράχωβα, από 1.594 ευρώ/τ.μ. το 2023, η ζητούμενη τιμή κυμαίνεται σήμερα στα 1.626 ευρώ/τ.μ. (2,01%).
Στον Άγιο Αθανάσιο, από 1.053 ευρώ/τ.μ. το 2023, στα 1.063 ευρώ/τ.μ. (0,95%).
Στο Καρπενήσι, από 1.008 ευρώ/τ.μ. το 2023, στα 1.023 ευρώ/τ.μ. (1,49%).
Στα Τρίκαλα Κορινθίας, από 1.097 ευρώ/τ.μ. το 2023, στα 1.106 ευρώ/τ.μ. (0,82%).
Τη μεγαλύτερη μείωση παρουσιάζει ο Άγιος Αθανάσιος, όπου από 3.301 ευρώ/τ.μ. το 2008 η αξία κυμαίνεται σήμερα στα 1.063 ευρώ/τ.μ. (-68%).
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ:
- Γερμανία: Ο Μάρκους Ζέντερ επανεξελέγη στην ηγεσία του CSU
- Η λίστα με τα αιτήματα των αγροτών
- Ουκρανία: Χωρίς ρεύμα έπειτα από ρωσική επίθεση χιλιάδες άνθρωποι
- Επίδομα Θέρμανσης: Εως τις 23 Δεκεμβρίου η πρώτη δόση
- Ουάσινγκτον: Καταστροφικές πλημμύρες – Ολόκληρες περιοχές κάτω από το νερό
- Πιερρακάκης: Οι αποφάσεις του Eurogroup να έχουν άμεσο αποτύπωμα στη ζωή των πολιτών
- ΕΦΚΑ – ΔΥΠΑ: Ο “χάρτης” των πληρωμών έως τις 19 Δεκεμβρίου
- Peter Greene: Νεκρός στο διαμέρισμά του ο κακός της “Μάσκας” και του “Pulp Fiction”
Ακολουθήστε το financialreport.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις








