Αυτό δήλωσε ο αμερικανός διπλωμάτης μετά το αμερικανοτουρκικό συνέδριο που έγινε την Πέμπτη στην Ουάσνιγκτον
Ο πρώην πρέσβης των ΗΠΑ στην Ελλάδα και αλλού Τζέφρι Πάϊατ (Geoffrey Pyatt), ο οποίος έχει αναλάβει βοηθός του υπουργού Εξωτερικών των ΗΠΑ, με ειδίκευση στους ενεργειακούς πόρους, πρόσφατα βρέθηκε στην Ελλάδα επισημαίνοντας ότι οι ενεργειακοί πόροι πρέπει να ενώνουν και όχι να διχάζουν την Ελλάδα και την Τουρκία.
Τις προηγούμενες ημέρες και συγκεκριμένα την Πέμπτη 9 Μαΐου συμμετείχε στο 39ο αμερικανοτουρκικό συνέδριο στην Ουάσινγκτον. Πρόκειται για κορυφαία εκδήλωση που αφορά τις δύο χώρες σε επίπεδο επικεφαλής επιχειρήσεων και μελών του υπουργικού συμβουλίου για την ανάπτυξη συνεργασιών σε διάφορους τομείς, όπως αεράμυνα, ψηφιακή οικονομία, εμπόριο, ενέργεια, περιβάλλον, κατασκευές, υποδομές και υγειονομική περίθαλψη.
Ο ίδιος έγραψε στον προσωπικό του λογαριασμό στο X, ότι ανοίγει ένα νέο, συναρπαστικό κεφάλαιο συνεργασίας για την ενέργεια το κλίμα και τα κρίσιμα ορυκτά.
«Είναι υπέροχο να μιλήσω στην 39η Αμερικανοτουρκική Διάσκεψη. Η χθεσινή έναρξη του διαλόγου ΗΠΑ-Τουρκίας για την ενέργεια και το κλίμα ανοίγει ένα συναρπαστικό νέο κεφάλαιο στην ενεργειακή μας συμμαχία – προώθηση της συνεργασίας #EnergySecurity , #EnergyTransition και κρίσιμων ορυκτών», έγραψε.
Great to speak at the 39th American-Turkish Conference. Yesterday’s launch of the US-Turkiye Energy and Climate Dialogue opens an exciting new chapter in our energy alliance – advancing #EnergySecurity, #EnergyTransition, and critical minerals cooperation 🇺🇸🇹🇷
— Assistant Secretary Geoffrey Pyatt (@AsstSecENR) May 9, 2024
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ:
- Κύπελλο Ελλάδας: Αναλυτικό πρόγραμμα – Πότε ξεκινούν οι νοκ άουτ αναμετρήσεις
- Τουρκία: Ζητά από Ρωσία και Ουκρανία να σταματήσουν τις επιθέσεις σε ενεργειακές υποδομές
- Ιταλία: Έφοδος της αστυνομίας σε 13 luxury brands, ανάμεσά τους Gucci, Versace, Yves Saint Laurent
- Καρυστιανού κατά κυβέρνησης και αντιπολίτευσης: «Θα χτυπήσουμε το κακό στη ρίζα του»
- Κομισιόν: Η πρόταση για την ενοποίηση των χρηματοπιστωτικών αγορών της ΕΕ – Τα μέτρα
- Κακοκαιρία: Μήνυμα 112 στους κατοίκους του Δήμου Ευρώτα και της Ανατολικής Μάνης
- Αυξήθηκαν 3,6% στα 403 δισ. ευρώ οι δαπάνες στην ΕΕ για έρευνα και ανάπτυξη το 2024 – Το 67% από επιχειρήσεις
- Joakim Reiter (Vodafone): «Η Ευρώπη έχει μείνει σημαντικά πίσω σε μια σειρά βασικών αναδυόμενων τεχνολογιών»
Ακολουθήστε το financialreport.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις








