Σε επίπεδο μήνα, στη σύγκριση Μαρτίου - Φεβρουαρίου οι τιμές καταναλωτή στην Γερμανία αυξήθηκαν κατά 0,6% όσο και στην προηγούμενη μηνιαία σύγκριση
Μεγαλύτερη των εκτιμήσεων αποκλιμάκωση εμφάνισαν οι πληθωριστικές πιέσεις στην Γερμανία τον Μάρτιο. Ειδικότερα, όπως ανακοίνωσε η ομοσπονδιακή στατιστική υπηρεσία, ο δείκτης τιμών καταναλωτή στη μεγαλύτερη οικονομία της Ευρώπης επιβράδυνε στο 2,3% ετησίως τον Μάρτιο στην προκαταρκτική της μέτρηση σε εναρμονισμένα με την ΕΕ πρότυπα.
Σημειώνεται ότι ο δείκτης είχε τρέξει με 2,7% τον Φεβρουάριο και η μέση εκτίμηση των αναλυτών προέβλεπε μεν μείωση, αλλά στο 2,5% ετησίως.
Σε επίπεδο μήνα, στη σύγκριση Μαρτίου – Φεβρουαρίου οι τιμές καταναλωτή στην Γερμανία αυξήθηκαν κατά 0,6% όσο και στην προηγούμενη μηνιαία σύγκριση, επίσης ελαφρώς χαμηλότερα από την πρόβλεψη των αναλυτών για αύξηση κατά 0,7%.
Εξαιρουμένων των ευμετάβλητων τιμών στην ενέργεια και τα νωπά τρόφιμα, ο λεγόμενος δομικός δείκτης τιμών καταναλωτή αυξήθηκε με ρυθμό 3,3%.
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ:
- “Χρυσός” τα συμπληρώματα διατροφής για τις φαρμακοβιομηχανίες και όχι μόνο – Ποιοι επενδύουν
- Κατοικίες: Εκπτωση φόρου έως 16.000 ευρώ και το 2026 από τις δαπάνες αναβάθμισης
- Διατλαντική Συνεργασία: Στις 9 η ομιλία του Κυριάκου Μητσοτάκη στο Ζάππειο
- Στα 43,8 εκατ. ευρώ το ενεργητικό του κλάδου της Qualco που αποσχίστηκε
- Alpha Bank: Στα 703,7 εκατ. ευρώ τα κέρδη το εννεάμηνο 2025
- Καιρός: Νεφώσεις με τοπικές βροχές – Πού θα είναι έντονα τα φαινόμενα
- Wall Street: Πτώση για Nasdaq και Dow Jones λόγω απωλειών στην AI
- Euronext: Αύξηση 12,6% για τα EBITDA το γ’ τρίμηνο – Στα 169,0 εκατ. ευρώ τα καθαρά κέρδη
Ακολουθήστε το financialreport.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις








