Το ισοζύγιο εξωτερικού εμπορίου παρουσίασε πλεόνασμα 15,9 δισ. ευρώ (17,15 δισ. δολάρια) έναντι μεγαλύτερου πλεονάσματος 18,7 δισ. ευρώ τον προηγούμενο μήνα
Οι γερμανικές εξαγωγές υποχώρησαν 0,9% ενώ οι αναλυτές περίμεναν πτώση 1,5% τον Ιούλιο, σε σύγκριση με έναν μήνα νωρίτερα, καθώς η παγκόσμια ζήτηση συνέχισε να υποχωρεί, σύμφωνα με τα στοιχεία της ομοσπονδιακής στατιστικής υπηρεσίας (Destatis) τη Δευτέρα.
Η αξία των εξαγωγών διαμορφώθηκε στα 130,4 δισ. ευρώ, αντανακλώντας την υποχώρηση της παγκόσμιας ζήτησης για τα γερμανικά προϊόντα, όπως αυτοκίνητα, ανταλλακτικά αυτοκινήτων και βιομηχανικές συσκευές.
Οι εισαγωγές αυξήθηκαν 1,4% σε μηνιαία βάση, σύμφωνα με τα στοιχεία.
Το ισοζύγιο εξωτερικού εμπορίου παρουσίασε πλεόνασμα 15,9 δισ. ευρώ (17,15 δισ. δολάρια) τον Ιούλιο, έναντι μεγαλύτερου πλεονάσματος 18,7 δισ. ευρώ τον προηγούμενο μήνα.
Οι εξαγωγές προς τις χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης αυξήθηκαν 0,5% σε σχέση με τον προηγούμενο μήνα, ενώ οι εξαγωγές προς χώρες εκτός ΕΕ μειώθηκαν κατά 2,5%.
Οι προσδοκίες των γερμανικών εξαγωγών έχουν επιδεινωθεί ελαφρώς λόγω της ασθενούς εξωτερικής ζήτησης, έδειξε έρευνα του Ifo τον Αύγουστο.
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ:
- Πολιτική Προστασία: Πολύ υψηλός κίνδυνος πυρκαγιάς για 10 περιφέρειες την Τετάρτη 13/08
- ΕΕ σε Τραμπ: Υπερασπίσου την Ουκρανία και την ευρωπαϊκή ασφάλεια με τον Πούτιν
- Εκτροπή φορτηγού στα διόδια Ελευσίνας – Άνοιξαν δύο λωρίδες προς Κόρινθο
- Ζάκυνθος: Οι φλόγες μπήκαν σε αυλές σπιτιών – Μάχη σε Άρτα, Πρέβεζα, Βόνιτσα – Έρευνες για εμπρησμό
- ΕΛΑΣ: Πάνω από 4.100 παραβάσεις την έκτη εβδομάδα των ελέγχων του νέου ΚΟΚ
- Moody’s για ελληνικές τράπεζες: Τα stress tests επιβεβαίωσαν τις ανθεκτικές επιδόσεις του α΄εξαμήνου
- Φοιτητική Εστία Αθηνών: Ανακαινίζεται με 24 εκατ. ευρώ
- Νορβηγία: Κέρδη 68 δισ. δολαρίων για το κρατικό επενδυτικό ταμείο στο α’ εξάμηνο του 2025
Ακολουθήστε το financialreport.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις