Το ισοζύγιο εξωτερικού εμπορίου παρουσίασε πλεόνασμα 15,9 δισ. ευρώ (17,15 δισ. δολάρια) έναντι μεγαλύτερου πλεονάσματος 18,7 δισ. ευρώ τον προηγούμενο μήνα
Οι γερμανικές εξαγωγές υποχώρησαν 0,9% ενώ οι αναλυτές περίμεναν πτώση 1,5% τον Ιούλιο, σε σύγκριση με έναν μήνα νωρίτερα, καθώς η παγκόσμια ζήτηση συνέχισε να υποχωρεί, σύμφωνα με τα στοιχεία της ομοσπονδιακής στατιστικής υπηρεσίας (Destatis) τη Δευτέρα.
Η αξία των εξαγωγών διαμορφώθηκε στα 130,4 δισ. ευρώ, αντανακλώντας την υποχώρηση της παγκόσμιας ζήτησης για τα γερμανικά προϊόντα, όπως αυτοκίνητα, ανταλλακτικά αυτοκινήτων και βιομηχανικές συσκευές.
Οι εισαγωγές αυξήθηκαν 1,4% σε μηνιαία βάση, σύμφωνα με τα στοιχεία.
Το ισοζύγιο εξωτερικού εμπορίου παρουσίασε πλεόνασμα 15,9 δισ. ευρώ (17,15 δισ. δολάρια) τον Ιούλιο, έναντι μεγαλύτερου πλεονάσματος 18,7 δισ. ευρώ τον προηγούμενο μήνα.
Οι εξαγωγές προς τις χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης αυξήθηκαν 0,5% σε σχέση με τον προηγούμενο μήνα, ενώ οι εξαγωγές προς χώρες εκτός ΕΕ μειώθηκαν κατά 2,5%.
Οι προσδοκίες των γερμανικών εξαγωγών έχουν επιδεινωθεί ελαφρώς λόγω της ασθενούς εξωτερικής ζήτησης, έδειξε έρευνα του Ifo τον Αύγουστο.
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ:
- Στενά του Ορμούζ: Ο Κρις Ράιτ είπε ότι το Πολεμικό Ναυτικό των ΗΠΑ συνόδευσε για πρώτη φορά δεξαμενόπλοιο
- Ευρωπαϊκές αγορές: Οι δηλώσεις Τραμπ για «σχεδόν ολοκλήρωση» του πολέμου στο Ιράν έφερε κέρδη
- Γουίτκοφ: Ο Πούτιν διαβεβαίωσε τον Τραμπ ότι δεν έχει μοιραστεί πληροφορίες με το Ιράν
- Φιλίππα Μιχάλη (Μέλος Δ.Σ. ΣΕΒ): «Η ισότητα στην εργασία είναι δείκτης αξιοπιστίας»
- Cenergy: Μακροχρόνια συμφωνία – πλαίσιο της Hellenic Cables με την Alliander
- Λαϊκές αγορές: Μόνο οι παραγωγοί – Τέλος η ανανέωση αδειών
- CENERGY HOLDINGS S.A. - Η Hellenic Cables υπέγραψε μακροχρόνια συμφωνία-πλαίσιο με την Alliander για καλώδια μέσης και χαμηλής τάσης
- Γκίντεον Σάαρ (ΥΠΕΞ Ισραήλ): «Δεν επιδιώκουμε έναν ατέρμονο πόλεμο με το Ιράν»
Ακολουθήστε το financialreport.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις








