Η συνεδρίαση της Τετάρτης, που ακύρωσε τα κέρδη των 6 προηγούμενων ημερών του Γενικού Δείκτη, δείχνει καθαρά την έλλειψη εκείνου του θετικού καταλύτη που θα επιτρέψει τη συνέχιση του ξέφρενου ανοδικού “ράλι” του τελευταίου διμήνου. Οι παλινδρομήσεις στο θέμα της συμφωνίας με τους δανειστές και η διάθεση πολλών επενδυτών να “κλείσουν τα βιβλία” τους ενόψει τέλους του έτους γύρισαν το ετήσιο πρόσημο του ΓΔ και πάλι στο “μείον”.
Μεγαλύτερο “θύμα” των ρευστοποιήσεων ο πολύπαθος τραπεζικός δείκτης, που “βρήκε τοίχο” στο 50% της διορθωτικής κίνησης από το μετά-Brexit χαμηλό του προς το υψηλό του 2016. Όσο δε γίνονται γενναίες κινήσεις βελτίωσης των τραπεζικών ισολογισμών και, παρά τις όποιες διαβεβαιώσεις περί του αντιθέτου, ελλοχεύει ο κίνδυνος νέων ΑΜΚ, η υψηλή μεταβλητότητα των μετοχών του κλάδου θα παραμείνει, με ό,τι αυτό συνεπάγεται σε άσχημες για την αγορά συνεδριάσεις όπως η χθεσινή.
Από τεχνικής άποψης, κρίσιμες είναι οι επόμενες συνεδριάσεις, που είτε θα δώσουν “επιβεβαίωση” στη χθεσινή βίαιη καθοδική κίνηση, είτε θα δείξουν ότι αυτή αποτέλεσε την απαραίτητη διόρθωση εντός του μεσοπρόθεσμου ανοδικού “κύματος” προτού αυτό συνεχιστεί με νέα “κάυσιμα”, δηλαδή νέο χρήμα. Για επικράτηση του ανοδικού σεναρίου στο Γενικό Δείκτη, “κλειδί” είναι η στήριξη μεταξύ 605 και 599 μονάδων, με τους αγοραστικούς στόχους να βρίσκονται στις 634 και στις 650 μονάδες.
Πέτρος Στεριώτης
Nuntius ΑΧΕΠΕΥ
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ:
- ΓΙΩΤΗΣ: Νέα διανομή 1,06 εκατ. € και «φρέσκοι» ΚΑΔ
- Μπαρτσελόνα – Ολυμπιακός 6-1: Κατέρρευσε με τη συμβολή του Ελβετού διαιτητή
- Έφυγε ο «Νιόνιος», στα 80 του χρόνια
- Ευρώπη και Ουκρανία ετοιμάζουν πρόταση 12 σημείων για τερματισμό του πολέμου
- Ουκρανία: Αυξάνει τις αμυντικές δαπάνες σε νέο ρεκόρ με πάνω από 70 δισ. δολάρια το 2025
- Κυριακούλης: Παρέλευση προθεσμίας για την σύναψη ομολογιακού
- Q&R: Καταβολή τιμήματος 746.662 ευρώ για το 76,19% της Alexander Moore S.A.
- Ευρωπαϊκές αγορές: Θετικά πρόσημα με νέο ιστορικό υψηλό για τον CAC 40
Ακολουθήστε το financialreport.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις