Στην καταβολή 215 εκατ. δολ. συμφώνησε η Goldman Sachs, προκειμένου να βάλει τέλος σε μια μακροχρόνια ομαδική αγωγή σε βάρος της, καθώς ο «γίγαντας» της Wall Street κατηγορούνταν για άνιση μεταχείριση απέναντι στις γυναίκες εργαζόμενες όσον αφορά στις αμοιβές τους.
Συγκεκριμένα, η τράπεζα κατέληξε σε συμφωνία με τους δικηγόρους που εκπροσωπούν περίπου 2.800 γυναίκες εργαζόμενες, σύμφωνα με κοινή δήλωση των δύο πλευρών. Παράλληλα, όπως αναφέρεται, η Goldman Sachs αναμένεται να ορίσει ανεξάρτητο εμπειρογνώμονα για τη διεξαγωγή επιπρόσθετης ανάλυσης σχετικά με τις διαδικασίες που ακολουθούσε η τράπεζα όσον αφορά την αξιολόγηση των επιδόσεων και τις προαγωγές.
Πρόκειται για μία υπόθεση που βρέθηκε στο επίκεντρο της προσοχής, καθώς αφορά σε έναν κλάδο, όπου γυναίκες είχαν σπεύσει επανειλημμένα να αναφερθούν σε συμπεριφορές άδικης μεταχείρισης που απειλούσαν την επαγγελματική τους σταδιοδρομία.
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ:
- Ζωή Κωνσταντοπούλου: Ετοιμάζει μήνυση κατά Φλωρίδη
- Έρευνα για εγκλήματα πολέμου κατά Νετανιάχου και Κατς από ισπανικό δικαστήριο
- Πιερρακάκης: Η ενεργοποίηση της ρήτρας διαφυγής αποδεικνύει ότι η Ελλάδα μπορεί να διεκδικεί και να πετυχαίνει
- Ουκρανία: Για εσωτερικές έριδες και σκάνδαλα γράφουν τώρα τα δυτικά μέσα
- Τρεις οι νεκροί από την επίθεση σε ελληνόκτητο πλοίο στην Ερυθρά Θάλασσα
- Lidl Ελλάς: Πέτυχε και την διάκριση “Platinum” στον Δείκτη Εταιρικής Ευθύνης CR Index
- Πρόγραμμα 200 εκατ. ευρώ για εξωστρέφεια Μικρομεσαίων Επιχειρήσεων
- Εισαγγελική έρευνα για ραδιενεργά απόβλητα που καταλήγουν σε ΧΥΤΑ
Ακολουθήστε το financialreport.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις