Η αγωγή αρχικά ζητούσε αποζημίωση τουλάχιστον 5.000 δολαρίων ανά χρήστη για παραβίαση των νόμων περί υποκλοπών και ιδιωτικής ζωής της Καλιφόρνιας
O τεχνολογικός κολοσσός Google συμφώνησε να διευθετήσει εξωδικαστικά την ομαδική αγωγή 5 δις δολαρίων, για παρακολούθηση της χρήσης του διαδικτύου εκατομμυρίων ανθρώπων μέσω της Alphabet και με τη χρήση cookies και άλλων εφαρμογών, ακόμη και όταν θέτουν το πρόγραμμα περιήγησης Chrome της Google σε λειτουργία «Incognito», δηλαδή «ιδιωτικής» περιήγησης.
Η περιφερειακή δικαστής των ΗΠΑ Yvonne Gonzalez Rogers στο Όκλαντ της Καλιφόρνια, έθεσε σε αναμονή την Πέμπτη την προγραμματισμένη για τις 5 Φεβρουαρίου 2024 δίκη στην προτεινόμενη ομαδική αγωγή, αφού οι δικηγόροι της Google και των καταναλωτών δήλωσαν ότι κατέληξαν σε προκαταρκτικό διακανονισμό.
Οι όροι του διακανονισμού δεν γνωστοποιήθηκαν, αλλά οι δικηγόροι δήλωσαν ότι συμφώνησαν σε δεσμευτικό συμφωνητικό μέσω διαμεσολάβησης και ότι αναμένεται να παρουσιάσουν επίσημο διακανονισμό προς έγκριση από το δικαστήριο έως τις 24 Φεβρουαρίου 2024.
Η αγωγή που κατατέθηκε το 2020, κάλυπτε «εκατομμύρια» χρήστες της Google από την 1η Ιουνίου 2016 και μετά και ζητούσε αποζημίωση τουλάχιστον 5.000 δολαρίων ανά χρήστη για παραβίαση των ομοσπονδιακών νόμων περί υποκλοπών και της ιδιωτικής ζωής της Καλιφόρνιας.
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ:
- ΔΥΠΑ: Επίδομα 1.000 ευρώ για χιλιάδες άνεργους
- Eurostat: Στο 6,2% σταθερή η ανεργία τον Μάρτιο – Στην Ελλάδα «τσίμπησε» στο 9%
- IOBE: Οριακή εξασθένιση του οικονομικού κλίματος τον Απρίλιο
- Shell: Πτώση 28% στα κέρδη στα 4,9 δισ. ευρώ το α’ τρίμηνο
- Αλεξανδρούπολη: Στον ανακριτή ο 59χρονος Γεωργιανός που κατηγορείται για κατασκοπεία
- ΗΠΑ: Τέλος στην αφορολόγητη εισαγωγή – Από σήμερα 02/05 δασμοί στα μικροδέματα
- Eurostat: Στο 2,2% ο ετήσιος πληθωρισμός στην ευρωζώνη τον Απρίλιο – Στην Ελλάδα 2,7% από 3,1% τον Μάρτιο
- Χρηματιστήριο: Ανοδος για τον Γενικό Δείκτη στην τελευταία συνεδρίαση της εβδομάδας
Ακολουθήστε το financialreport.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις