Ο μετροπόντικας δουλεύει τώρα κάτω από την περιοχή των νοσοκομείων «Παίδων»
Γεγονός είναι το πρώτο χιλιόμετρο της Γραμμής 4 του Μετρό, όπως ανακοίνωσε η ΑΒΑΞ. Ο μετροπόντικας, ο οποίος ξεκίνησε από την Κατεχάκη με προορισμό τον σταθμό «Ευαγγελισμός» (απόσταση 5,1 χλμ.) έχει ήδη κατασκευάσει σήραγγα 1.000 μέτρων, δηλαδή το 20% του συγκεκριμένου τμήματος, στο μεγαλύτερο δημόσιο έργο που πραγματοποιείται σήμερα στην Ελλάδα.
Οι πίνακες στο πιλοτήριο του υψηλής τεχνολογίας TBM της ΑΒΑΞ έδειξαν ότι το πρώτο χιλιόμετρο της νέας γραμμής που θα συνδέσει την περιοχή Γουδή με το Γαλάτσι είναι ήδη πραγματικότητα και ότι έως τα μέσα του 2025 ο πρώτος μετροπόντικας («Αθηνά»), αφού περάσει από Ζωγράφου και Καισαριανή, θα έχει φτάσει στο πάρκο της οδού Ριζάρη. Ο μετροπόντικας δουλεύει τώρα κάτω από την περιοχή των νοσοκομείων «Παίδων».
Όπως τονίζει η ΑΒΑΞ στην ανακοίνωσή της, η κατασκευή της σήραγγας ήδη για το πρώτο χιλιόμετρο είναι αποτέλεσμα της υψηλών προδιαγραφών διαδικασίας που ακολουθείται και των υψηλών ρυθμών κατασκευής, καθώς σε κάθε ενάμιση μέτρο εκσκαφής, ο μετροπόντικας επενδύει τη διάνοιξη με τσιμεντένιο δακτύλιο, αφήνοντας πίσω του ολοκληρωμένη σήραγγα.
Ο δεύτερος μετροπόντικας
Ο δεύτερος μετροπόντικας της ΑΒΑΞ («Νίκη») ακολουθεί αντίθετη πορεία. Έχει ξεκινήσει από τον σταθμό Βεΐκου στο Γαλάτσι και αφού κατασκευάσει 7 χλμ. σήραγγας θα συναντήσει την «Αθηνά», τον μετροπόντικα της Κατεχάκη, στον Ευαγγελισμό. Η πορεία αναμένεται να ολοκληρωθεί στα μέσα του 2026.
Η Γραμμή 4 του Μετρό θα εξυπηρετεί περισσότερους από 350 χιλιάδες πολίτες περνώντας από πυκνοκατοικημένες περιοχές της Αθήνας όπως Ιλίσια, Ζωγράφου, Καισαριανή, Κολωνάκι, Εξάρχεια, Κυψέλη και Γαλάτσι.
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ:
- Έρευνα ΙΜΕ ΓΣΕΒΕΕ: Για 6 στα 10 νοικοκυριά το εισόδημα κάλυψε μόλις 18 ημέρες το 2025
- Ευρωπαϊκή πατέντα και νέα επιστημονικά δεδομένα για το Hepatrat της UNI-PHARMA στη λιπώδη νόσο του ήπατος
- Αλμα εσόδων στα 1,41 δισ. δολάρια (από 827,5 δισ.) το δ’ τρίμηνο για την Palantir
- Alpha Bank: Στο 7,25% η δυνητική συμμετοχή της JPMorgan
- Η Κίνα ηγείται του αγώνα κατά των κρυφών χειρολαβών των αυτοκινήτων
- Παραλίες: Περίπου 3.250 δημοπρασίες θα πραγματοποιηθούν για ενοικίαση – Μέχρι 21 Μαρτίου οι αιτήσεις
- Ολοκληρωμένες λύσεις εξαρτημάτων για επαγγελματικά συστήματα οροφής από την LG Electronics
- ΤτΕ: Αυξήθηκε η ζήτηση για επιχειρηματικά δάνεια το δ’ τρίμηνο 2025 – Πιο χαλαροί οι όροι για τα στεγαστικά
Ακολουθήστε το financialreport.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις








