H Attica Bank θα λάβει τη θέση της ΜΕΤΚΑ στον δείκτη FTSE 25, μετά την επικείμενη εταιρική πράξη «Συγχώνευση με απορρόφηση των εταιρειών ΜΕΤΚΑ Α.Ε., ΑτΕ, Protergia και ProtergiaThermo από τη «ΜΥΤΙΛΗΝΑΙΟΣ Α.Ε.-» υπό την αίρεση των απαραίτητων εγκρίσεων από τις αρμόδιες αρχές.
Αναλυτικά οι αλλαγές που ανακοινώθηκαν από το Χρηματιστήριο Αθηνών:
– Γενικός Δείκτης Τιμών ΧΑ & Δείκτης Συνολικής Απόδοσης Γενικού Δείκτη Τιμών ΧΑ
Οι μετοχές της εταιρείας «ΜΕΤΚΑ Α.Ε.» αφαιρούνται από τη σύνθεση των δεικτών και αντικαθίστανται από τις μετοχές της εταιρείας «Ι. ΚΛΟΥΚΙΝΑΣ-Ι. ΛΑΠΠΑΣ Α.Ε.» με συντελεστή στάθμισης 28% και capping factor 1.
– Δείκτης FTSE/ΧΑ Large Cap & Δείκτης FTSE/ΧΑ Large Cap Net Total Return
Οι μετοχές της εταιρείας «ΜΕΤΚΑ Α.Ε.» αφαιρούνται από τη σύνθεση των δεικτών και αντικαθίστανται από τις μετοχές της εταιρείας «ATTICA BANK Α.Τ.Ε.» με συντελεστή στάθμισης 36%.
– Δείκτης FTSE/XA Αγοράς
Οι μετοχές της εταιρείας «ΜΕΤΚΑ Α.Ε.» αφαιρούνται από τη σύνθεση του δείκτη χωρίς άμεση αντικατάσταση.
– Δείκτης FTSE/XA Βιομηχανικών Προϊόντων
Οι μετοχές της εταιρείας «ΜΕΤΚΑ Α.Ε.» αφαιρούνται από τη σύνθεση του δείκτη χωρίς άμεση αντικατάσταση.
– Δείκτης FTSE/XA Διεθνούς Δραστηριοποίησης
Οι μετοχές της εταιρείας «ΜΕΤΚΑ Α.Ε.» αφαιρούνται από τη σύνθεση του δείκτη χωρίς άμεση αντικατάσταση.
– Δείκτης FTSE/XA Διεθνούς Δραστηριοποίησης Plus
Οι μετοχές της εταιρείας «ΜΕΤΚΑ Α.Ε.» αφαιρούνται από τη σύνθεση των δεικτών και αντικαθίστανται από τις μετοχές της εταιρείας «ΜΟΤΟΡ ΟΪΛ Α.Ε.» με συντελεστή στάθμισης 51%.
– Δείκτης FTSE/ΧΑ Mid Cap
Οι μετοχές της εταιρείας «ATTICA BANK Α.Τ.Ε.» αφαιρούνται από τη σύνθεση των δεικτών και αντικαθίστανται από τις μετοχές της εταιρείας «ΕΥΡΩΣΥΜΒΟΥΛΟΙ Α.Ε.» με συντελεστή στάθμισης 43%.
– Δείκτης Μεσαίας & Μικρής Κεφαλαιοποίησης ΧΑ
Οι μετοχές της εταιρείας «Ι. ΚΛΟΥΚΙΝΑΣ-Ι. ΛΑΠΠΑΣ Α.Ε.» αφαιρούνται από τη σύνθεση των δεικτών και αντικαθίστανται από τις μετοχές της εταιρείας «ΑΛΟΥΜΙΛ ΜΥΛΩΝΑΣ Α.Ε.» με συντελεστή στάθμισης 29%.
Επίσης, αλλαγή συντελεστή στάθμισης από 71% σε 74% στις συνθέσεις όλων των δεικτών στους οποίους συμμετέχουν οι μετοχές της εταιρείας «ΜΥΤΙΛΗΝΑΙΟΣ Α.Ε.».
Από τη παραπάνω αλλαγή θα επηρεαστεί η σύνθεση των ακόλουθων δεικτών:
Γενικός Δείκτης Τιμών ΧΑ & Δείκτης Συνολικής Απόδοσης Γενικού Δείκτη Τιμών ΧΑ
Δείκτης FTSE/XA Large Cap & Δείκτης FTSE/XA Large Cap Net Total Return
Δείκτης FTSE/XA Αγοράς
Δείκτης FTSE/XA Πρώτες Ύλες
Δείκτης FTSE/XA Διεθνούς Δραστηριοποίησης
Δείκτης FTSE/XA Διεθνούς Δραστηριοποίησης Plus
Όλες οι αλλαγές θα πραγματοποιηθούν πριν την έναρξη της συνεδρίασης της ημερομηνίας αποκοπής της εταιρικής πράξης.
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ:
- Νέοι πολύνεκροι βομβαρδισμοί στη Λωρίδα της Γάζας
- Στους δρόμους οι εργαζόμενοι στη γερμανική βιομηχανία μηχανολογικού εξοπλισμού
- Βρετανική υποχώρηση για την κινητικότητα των νέων ενόψει της συνόδου με την ΕΕ
- Εφυγε από τη ζωή σε ηλικία 34 ετών η πρωταθλήτρια Ευρώπης Κίρα Ματζίαν
- Επιστρέφουν στα θρανία οι μαθητές στη Γκράβα
- Στο σκοτάδι τέσσερις περιοχές της Ουκρανίας μετά τα νέα ρωσικά πλήγματα
- Συμφωνία-σταθμός στον OPEC+ στη “σκιά” του πολέμου με το Ιράν
- Ανοιχτό παράθυρο επαφής από το Κρεμλίνο στον Ζελένσκι
προτεινόμενη πηγή στην Google
Ακολουθήστε το financialreport.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις







