Η επανεκκίνηση των διαπραγματεύσεων μεταξύ Αθήνας και θεσμών και η επίτευξη προόδου προς την ολοκλήρωση της δεύτερης αξιολόγησης ως το Eurogroup της 26ης Ιανουαρίου είναι το ζητούμενο του αυριανού Euroworking Group που θα συνεδριάσει στις Βρυξέλλες.
Στο πλαίσιο αυτό εντάσσονται οι επαφές που θα έχει σήμερα ο υπουργός οικονομικών, Ευκλείδης Τσακαλώτος στο Παρίσι με τον Γάλλο ομόλογό του, Μισέλ Σαπέν και αύριο με τον Επίτροπο οικονομικών υποθέσεων, Πιερ Μοσκοβισί στις Βρυξέλλες. Εν τω μεταξύ η Ευρωπαϊκή Επιτροπή επαναλαμβάνει ότι παραμένει δεσμευμένη στην ολοκλήρωση της αξιολόγησης, σημειώνοντας ότι αυτό εξαρτάται από όλες τις εμπλεκόμενες πλευρές.
Εξάλλου, πηγές της ευρωζώνης εκτιμούν ότι εφόσον η Αθήνα προχωρήσει στην άμεση εφαρμογή των προαπαιτούμενων, η ολοκλήρωση της δεύτερης αξιολόγησης είναι εφικτή εντός του Φεβρουαρίου.
Υπενθυμίζεται, τέλος, ότι τα διοικητικά συμβούλια του Ευρωπαϊκού Μηχανισμού Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας (EFSF) και του Ευρωπαϊκού Μηχανισμού Στήριξης (ESM) αναμένεται να συνεδριάσουν εντός του Ιανουαρίου για να ξεκινήσει η εφαρμογή των βραχυπρόθεσμων μέτρων για το ελληνικό χρέος που αποφασίστηκαν στο Eurogroup της 5ης Δεκεμβρίου.
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ:
- ΚΕΔΕ: Διεκδικεί 4,5 δισ. ευρώ για το 2026 και εξαγγέλλει κινητοποιήσεις
- Γαλλία: Η Shein απέφυγε την αναστολή λειτουργίας, παραμένει υπό επιτήρηση
- Pfizer: Επικράτησε της Novo Nordisk, εξαγοράζει με 10 δισ. δολάρια τη startup κατά της παχυσαρκίας Metsera
- Μελόνι: «Με την δεξιά στην κυβέρνηση, δεν θα εγκριθεί ποτέ ειδικός φόρος για τις μεγάλες περιουσίες»
- Καταδίκη από ΝΔ και Π. Μαρινάκη της επίθεσης με γκαζάκι στα γραφεία της Ομάδας Αλήθειας
- ΤτΕ: Μειώθηκαν οι συναλλαγές μέσω καρτών το α΄εξάμηνο
- Sky News: Ο Πούτιν «παραγκώνισε» τον Λαβρόφ γιατί το έκανε να μοιάζει «αδύναμος»
- Η Κύπρος ένα βήμα πιο κοντά στο ΝΑΤΟ
Ακολουθήστε το financialreport.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις








