Η τιμή ξεπέρασε το πρωί τα 60 ευρώ ανά μεγαβατώρα ενώ στη συνέχεια τα συμβόλαια για παραδόσεις τον Απρίλιο κινούνταν λίγο πάνω από τα 56 ευρώ/MWh
Η τιμή του φυσικού αερίου στην Ευρώπη καταγράφει νέα έντονη άνοδο για τρίτη συνεχόμενη ημέρα, καθώς οι γεωπολιτικές εξελίξεις στη Μέση Ανατολή μετά την έναρξη του πολέμου μεταξύ ΗΠΑ-Ισραήλ και Ιράν προκαλούν ισχυρούς κραδασμούς στις διεθνείς ενεργειακές αγορές.
Στην ολλανδική πλατφόρμα TTF, που αποτελεί το βασικό σημείο αναφοράς για την ευρωπαϊκή αγορά φυσικού αερίου, η τιμή ξεπέρασε το πρωί τα 60 ευρώ ανά μεγαβατώρα, φθάνοντας έως τα 61,3 ευρώ/MWh, ενώ αυτή την ώρα τα συμβόλαια για παραδόσεις τον Απρίλιο διαμορφώνονται λίγο πάνω από τα 56 ευρώ/MWh. Η εξέλιξη αυτή επιβεβαιώνει τη νευρικότητα των αγορών ενέργειας, καθώς η πολεμική σύγκρουση που ξέσπασε το Σάββατο 28 Φεβρουαρίου συνεχίζει να κλιμακώνεται και να επηρεάζει τις προοπτικές εφοδιασμού της Ευρώπης.
Ήδη από την Δευτέρα τα συμβόλαια στο TTF είχαν κινηθεί ανοδικά, με τις τιμές να ξεπερνούν τα 40 ευρώ/MWh, επίπεδα σημαντικά υψηλότερα από τα προηγούμενα της αγοράς, σηματοδοτώντας την αρχή ενός νέου ανοδικού κύκλου.
Ετσι μέσα σε τρεις ημέρες η τιμή του φυσικού αερίου υπερδιπλασιάστηκε από τα 28 ευρώ που ήταν σε τιμές κοντά στα 60 ευρώ η μεγαβατώρα.
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ:
- ΤΡΑΠΕΖΑ ΠΕΙΡΑΙΩΣ ΑΝΩΝΥΜΟΣ ΕΤΑΙΡΕΙΑ - Ολοκλήρωση της συγχώνευσης με απορρόφηση από την Τράπεζα Πειραιώς κατά 100% θυγατρικών εταιρειών
- Ευρωαγορές: Βουτιά στους δείκτες, κύμα ρευστοποιήσεων στις μετοχές
- Telegraph: Το Ιράν ζητά S-400 από τον Πούτιν – Η μυστική επιστολή και το σχέδιο στρατιωτικής θωράκισης της Τεχεράνης
- ΣΕΤΕ: «Όχι» στη νέα αύξηση του τέλους παρεπιδημούντων στο 1% – Αδικαιολόγητη η πρόσθετη επιβάρυνση
- Αιφνιδιαστική ακύρωση από Τραμπ: Στον «πάγο» η επιτροπή των ισχυρών της τεχνολογίας
- IDEAL HOLDINGS A.E. - Ανακοίνωση αγοράς ιδίων μετοχών
- Τουρκική πρόκληση με αντι-NAVTEX για το «Abeille Marengo»: Η Άγκυρα απαιτεί άδεια για το καλώδιο Κρήτης – Κύπρου
- ΕΚΤ: Κούρσα για δύο η διαδοχή της Λαγκάρντ – Μοναδικοί υποψήφιοι οι Κνοτ και ντε Κος
προτεινόμενη πηγή στην Google
Ακολουθήστε το financialreport.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις









