Ο Μόλκο είχε χαρακτηρίσει τη Μελόνι «φασίστρια, ναζίστρια και ρατσίστρια».
Η Ιταλίδα πρωθυπουργός Τζόρτζια Μελόνι αποφάσισε να καταθέσει μήνυση για συκοφαντική δυσφήμιση κατά του τραγουδιστή του βρετανικού συγκροτήματος Placebo, Mπάιαν Μόλκο. Την είδηση αποκάλυψε η ιταλική εφημερίδα La Stampa.
Ο Μόλκο, κατά τη διάρκεια συναυλίας στο Τορίνο, στις 11 Ιουλίου, είχε χαρακτηρίσει τη Μελόνι «φασίστρια, ναζίστρια και ρατσίστρια». Η εισαγγελία του Τορίνο, μετά τη συγκεκριμένη συναυλία, ξεκίνησε έρευνα για εξύβριση των θεσμών του ιταλικού κράτους.
Παράλληλα, η Αριάνα Μελόνι, αδελφή της Ιταλίδας πρωθυπουργού, κατέθεσε επίσης μήνυση στη Ρώμη, κατά του σκιτσογράφου Μάριο Νατάντζελο, της εφημερίδας Il Fatto Quotidiano.
O σύζυγος της Αριάνα Μελόνι, Φραντσέσκο Λολομπρίτζιντα, είναι ο νυν υπουργός Γεωργίας της Ιταλίας. Ο σκιτσογράφος, στις 20 του περασμένου Απριλίου είχε «εμπνευστεί», με σκίτσο του, σε δηλώσεις του Λολομπρίτζιντα περί κινδύνου «εθνικής αντικατάστασης» των Ιταλών πολιτών, από μέρους των μεταναστών.
Το συγκεκριμένο σκίτσο παρουσίαζε την Αριάνα Μελόνι, σε ένα κρεβάτι δίπλα σε ένα μαύρο άνδρα. Εκείνος την ρωτούσε «ο σύζυγός σου;» με την αδελφή της Ιταλίδας πρωθυπουργού να απαντά: «μην ανησυχείς, ασχολείται όλη την ημέρα με την εθνική αντικατάσταση».
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ:
- ΕΤΑΔ: Παραχώρησε στην Περιφέρεια Αττικής με 1 εκατ. ευρώ το χρόνο το γήπεδο Tae Kwon Do
- Γαλλία: Περικοπές 40 δισ. ευρώ στον προϋπολογισμό του 2026 και κατάργηση αργιών
- Ευρωπαϊκές αγορές: Πτώση στον απόηχο δασμών Τραμπ και πληθωρισμού ΗΠΑ
- ΕΕ: Δεν εγκρίθηκε το νέο πακέτο κυρώσεων κατά της Ρωσίας – Μπλόκο από Σλοβακία
- Ποια είναι τα 4 επενδυτικά σχέδια των 290 εκατ. ευρώ που εγκρίθηκαν σε βιομηχανία και τουρισμό
- Τσάφος: Έρχεται δέσμη μέτρων για ρευματοκλοπές και ληξιπρόθεσμες οφειλές
- Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις στην ΑΘΕ από Τετάρτη 16 Ιουλίου έως και Σάββατο 9 Αυγούστου
- ΣΕΤΠΕ: Νέος πρόεδρος ο Αναστάσιος Μάνος, CEO της Dotsoft
Ακολουθήστε το financialreport.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις