Όταν ανέλαβε την ASML πριν από μια δεκαετία, κατάφερε να την μετατρέψει στον πιο προηγμένο παραγωγό κατασκευής τσιπ στον κόσμο
Την καριέρα του ως πρόεδρος της Heineken θα συνεχίσει ο πρώην CEO της ASML, Πίτερ Ουένινκ, που διαδεχτεί τον Ζον Μαρκ Χόιτ τον Απρίλιο, σύμφωνα με το Bloomberg. Η ολλανδική ζυθοποιία ελπίζει πως ο Ουένινκ, θα συμβάλλει τα μέγιστα στο νέο του πόστο καθώς διαθέτει μεγάλη εμπειρία από τη ASML, το VDL Group και τη Samsung.
Όταν ανέλαβε την ASML πριν από μια δεκαετία, κατάφερε να την μετατρέψει στον πιο προηγμένο παραγωγό κατασκευής τσιπ στον κόσμο και την πιο πολύτιμη τεχνολογική επιχείρηση της Ευρώπης. Ως πρόεδρος της Heineken, ο Ουένινκ θα συνεργαστεί στενά με τον Διευθύνοντα Σύμβουλο, Ντολφ φαν ντεν Μπρινκ, που βρίσκεται στην επιχείρηση σε διάφορους ρόλους από το 1998.
Ο Ουένινκ είναι γνωστός για την ειλικρίνεια και την αμεσότητά του, ενώ δεν έχει κανένα δισταγμό να εκφράζει δημόσια τη γνώμη του. Από την πλευρά του, ο Χόιτ αντικαθίσταται μετά από 11 χρόνια στο εποπτικό συμβούλιο της Heineken, ενώ διετέλεσε πρόεδρος από το 2019. Η μετοχή της Heineken μετρά απώλειες σχεδόν 21% τους τελευταίους 12 μήνες.
Η Heineken παράγει πάνω από 300 brands, συμπεριλαμβανομένων των Amstel, Red Stripe και Sol. Τον Οκτώβριο, επιβεβαίωσε το ετήσιο guidance της, αναμένοντας λειτουργικά κέρδη μεταξύ 4% και 8% φέτος, ενώ εξακολουθεί να δίνει μάχη για την αγορά των ΗΠΑ, όπου οι μειωμένες καταναλωτικές δαπάνες έχουν πλήξει τις πωλήσεις.
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ:
- Ανοιχτός δήλωσε σε Ρώσους επιχειρηματίες σε ανταλλαγή εδαφών ο Πούτιν
- Τουρκία: Νέα χρηματοδότηση 9 δισ. δολαρίων από τη Ρωσία για τον πυρηνικό σταθμό Ακούγιου
- Google: Επιτρέπει στους χρήστες να αλλάζουν κρυφά τη διεύθυνση Gmail τους
- Γιατί η απαγόρευση των κινητήρων εσωτερικής καύσης το 2035 στην ΕΕ θα γίνει εφιάλτης για την Κύπρο
- Ουκρανία: Έπληξε με βρετανικούς πυραύλους Storm Shadow ρωσικό διυλιστήριο
- Ζελένσκι: «Πολλά μπορούν να αποφασιστούν πριν την Πρωτοχρονιά»
- Κακοκαιρία: Σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης ο δήμος Αγίου Δημητρίου
- Φόροι: Ποιες φορολογικές εκκρεμότητες λήγουν στις 31 Δεκεμβρίου – Τα πρόστιμα
Ακολουθήστε το financialreport.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις








