Η ολλανδική ζυθοποιία Heineken ανακοίνωσε ότι σταματά την πώληση, την παραγωγή και τη διαφήμιση της μπύρας της στη χώρα αποτελώντας την τελευταία μεγάλη μάρκα που σταμάτησε τις δραστηριότητές της στη Ρωσία όπως μεταδίδει το BBC.
Θα λάβει επίσης άμεσα μέτρα για να περιορίσει τη χώρα από τις ευρύτερες δραστηριότητες της, ανακοινώνοντας πως η Heineken σχεδιάζει να σταματήσει όλες τις νέες επενδύσεις και εξαγωγές στη Ρωσία τονίζοντας πως «δεν θα δέχεται πλέον κανένα καθαρό οικονομικό όφελος που προέρχεται από τις ρωσικές δραστηριότητές μας».
Σε δήλωση την Τετάρτη, η Heineken είπε ότι «αξιολογεί στρατηγικές επιλογές για το μέλλον των ρωσικών επιχειρήσεων μας. Βλέπουμε μια σαφή διάκριση μεταξύ των ενεργειών της κυβέρνησης και των εργαζομένων μας στη Ρωσία. Για περισσότερα από 20 χρόνια, οι ντόπιοι υπάλληλοί μας είναι πολύτιμα μέλη της επιχείρησής μας της Heineken. Η υποστήριξη των εργαζομένων μας και των οικογενειών τους είναι μια ξεκάθαρη αρχή καθώς καθορίζουμε την πορεία προς τα εμπρός».
Η Heineken είπε ότι θα ενισχύσει επίσης την υποστήριξη και τις δωρεές για ΜΚΟ που δραστηριοποιούνται στην Πολωνία, την Ουγγαρία, τη Ρουμανία και τη Σλοβακία.
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ:
- Μακρόν, Μερτς, Στάρμερ και Τουσκ στο Κίεβο – Πιέσεις στη Μόσχα για εκεχειρία 30 ημερών
- Aγροτικά μηχανήματα: Εκτινάχθηκαν 70% οι πωλήσεις το 2024 – Γερασμένος ο στόλος
- Ινδία – Πακιστάν: Κλιμακώνεται η ένταση με εκατέρωθεν επιθέσεις σε στρατιωτικές βάσεις
- Ισχυρή ζήτηση για Qualco: Στα 5,46 ευρώ η τιμή διάθεσης της δημόσιας προσφοράς που καλύφθηκε 5 φορές
- Κικίλιας: Δημοπρατείται το έργο 2,5 εκατ. ευρώ για την αναβάθμιση του λιμανιού της Τήνου
- ΗΠΑ και ΕΕ ετοιμάζουν πρόταση εκεχειρίας 30 ημερών στην Ουκρανία
- Ευρωπαϊκές αγορές: Έκλεισαν με κέρδη – Νέο ρεκόρ από τον DAX
- Επίδομα θέρμανσης: Τα ποσά για την δεύτερη δόση – Μέχρι 30 Μαΐου η καταβολή
Ακολουθήστε το financialreport.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις