Στον Καναδά, σκοπεύει να παράγει βασικά εξαρτήματα EV μέσω κοινοπραξιών με εταιρείες όπως η Asahi Kasei
Η ιαπωνική Honda Motor ανακοίνωσε ότι σχεδιάζει να επενδύσει 15 δισ. δολάρια Καναδά (11 δισ. δολάρια) σε νέα εργοστάσια παραγωγής ηλεκτρικών οχημάτων και μπαταριών παράλληλα με τις υπάρχουσες εγκαταστάσεις της στο Οντάριο, όπως ανακοίνωσε την Πέμπτη η αυτοκινητοβιομηχανία. Πρόκειται για τη μεγαλύτερη επένδυση της Honda στον Καναδά.
Η επένδυση, η οποία ανακοινώθηκε από στελέχη της εταιρείας και τον Καναδό πρωθυπουργό Τζάστιν Τριντό, σηματοδοτεί την προσδοκία της Honda για μεγαλύτερη αύξηση της βορειοαμερικανικής ζήτησης για ηλεκτρικά αυτοκίνητα.
Όπως και άλλες ιαπωνικές αυτοκινητοβιομηχανίες, η Honda έχει καθυστερήσει σχετικά να ασχοληθεί με τα ηλεκτρικά αυτοκίνητα και τώρα πιέζει για να ανταγωνιστεί καλύτερα τους ταχέως κινούμενους κινέζους ανταγωνιστές της.
Στον Καναδά, σκοπεύει να παράγει βασικά εξαρτήματα EV μέσω κοινοπραξιών με εταιρείες όπως η Asahi Kasei, δημιουργώντας ένα σύστημα παραγωγής που καλύπτει τα πάντα, από τα υλικά μέχρι τα τελικά οχήματα.
Η λειτουργία της εταιρείας στοχεύει να ξεκινήσει το 2028, με την ετήσια παραγωγική ικανότητα να εκτιμάται ότι θα ανέρχεται το πολύ σε 240.000 EV και 36 γιγαβατώρες για μπαταρίες.
Παρόλο που η παγκόσμια ζήτηση EV έχει επιβραδυνθεί, το στέλεχος της Honda Shinji Aoyama δήλωσε στους δημοσιογράφους ότι το δίκτυο εφοδιασμού θα βοηθήσει τη Honda να επιτύχει το στόχο της για το σύνολο των πωλήσεών της στη Βόρεια Αμερική να είναι είτε EVs είτε οχήματα κυψελών καυσίμου μέχρι το 2040.
Η Honda δήλωσε ότι αναμένει να συνεισφέρει το 60%-70% της συνολικής επένδυσης, ενώ το υπόλοιπο θα προέλθει από εταίρους κοινοπραξιών και κρατικές επιδοτήσεις του Οντάριο.
Η στήριξη από την ομοσπονδιακή καναδική κυβέρνηση και το Οντάριο θα μπορούσε να ανέλθει σε περίπου 5 δισεκατομμύρια δολάρια Καναδά, δήλωσε το γραφείο του Τριντό. Οι λεπτομέρειες της επένδυσης αναμένεται να οριστικοποιηθούν αργότερα εντός του έτους.
Τα εργοστάσια EV και μπαταριών θα κατασκευαστούν δίπλα στα υπάρχοντα εργοστάσια τετράτροχων οχημάτων και κινητήρων και το συνολικό εργατικό δυναμικό θα αυξηθεί κατά περίπου 1.000 άτομα από 4.200 που είναι τώρα, δήλωσε η Honda.
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ:
- Jan Κaras: Ο CEO του ΟΠΑΠ επενδύει στην Ελλάδα
- Ασφάλειες: Η αφαίμαξη με τα συμβόλαια υγείας συνεχίζεται – Έφθασαν τα ειδοποιητήρια με νέες αυξήσεις 9%
- Ιβάν Σαββίδης: «Πακετάρει» τα μέσα ενημέρωσης και ρίχνει νέο χρήμα στο Open
- Coca Cola 3E: Τί φέρνουν στην κατανάλωση οι γεωπολιτικές εντάσεις και η αύξηση του καφέ
- Ο Τέλης Μυστακίδης χρηματοδότης του νέου γηπέδου του ΠΑΟΚ
- Τουρκία: Ανέβασε χάρτη στην UNESCO που χωρίζει στα δύο το Αιγαίο
- Αποκαταστάθηκε η κυκλοφορία των οχημάτων στην περιοχή του Μαραθώνα
- Τραμπ από G7: «Το Ιράν θέλει αποκλιμάκωση»
Ακολουθήστε το financialreport.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις