Η Huawei ανακοίνωσε σε συνεργασία με την ALESCO, την υλοποίηση του πρώτου σταθμού υπερ-ταχείας φόρτισης στην Ελλάδα
Στο 5ο Electric + Micro Mobility Forum 2025, η Huawei Digital Power Ελλάδος παρουσίασε το όραμά της για την επόμενη ημέρα της ηλεκτροκίνησης, με έμφαση σε λύσεις υπερ-ταχείας φόρτισης και ψηφιακά διασυνδεδεμένα δίκτυα. Στην ομιλία του με τίτλο «Ultra-Fast Charging for a Zero-Carbon Transport Future», ο Σπύρος Καλός, EV Charging Network & Smart PV Business Development Manager για τη ΝΑ Ευρώπη, υπογράμμισε ότι η υπερ-ταχεία φόρτιση αποτελεί κρίσιμο θεμέλιο για τη διείσδυση της ηλεκτροκίνησης. Όπως ανέφερε, η αυξανόμενη ζήτηση για «έξυπνη», αξιόπιστη και γρήγορη φόρτιση φέρνει στο προσκήνιο υποδομές που συνδυάζουν υψηλή ισχύ, ενεργειακή απόδοση και ψηφιακή διασυνδεσιμότητα.
Κεντρικό ρόλο είχε η πλατφόρμα Huawei FusionCharge, η οποία στοχεύει σε ολοκληρωμένες λύσεις υπερ-ταχείας φόρτισης με καινοτόμο σχεδίαση και προηγμένη διαχείριση ενέργειας, για την υποστήριξη μελλοντικών στόλων ηλεκτρικών οχημάτων και τη δημιουργία βιώσιμων δικτύων φόρτισης.
Στο ίδιο πλαίσιο, η Huawei ανακοίνωσε σε συνεργασία με την ALESCO, την υλοποίηση του πρώτου σταθμού υπερ-ταχείας φόρτισης στην Ελλάδα. Βασισμένος στην τεχνολογία FusionCharge, ο σταθμός ενσωματώνει υγρόψυκτες μονάδες υψηλής απόδοσης και «έξυπνη» ενεργειακή διαχείριση, αποδίδοντας ισχύ έως 720 kW. Σύμφωνα με την εταιρεία, πρόκειται για τον ισχυρότερο φορτιστή στη χώρα, σχεδιασμένο για αστικά και εταιρικά δίκτυα φόρτισης.
Η Huawei δηλώνει ότι θα συνεχίσει τις επενδύσεις σε λύσεις που εξυπηρετούν τη μετάβαση στις μηδενικές εκπομπές, μέσα από συνεργασίες με επιχειρήσεις και φορείς, με στόχο την επιτάχυνση της «πράσινης» ανάπτυξης και την ενίσχυση του οικοσυστήματος ηλεκτροκίνησης στην Ελλάδα.
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ:
- Πρώτη στη λίστα των εργασιακών παραβιάσεων η ψηφιακή κάρτα
- Δύο ξένοι στη θέση δύο Ελλήνων στο Δ.Σ. της PepsiCo Hellas
- Συνέντευξη Μητσοτάκη στον Παπαχελά: Θα την ξεχάσουμε γρήγορα
- Τζιάνι Ινφαντίνο (Πρόεδρος FIFA): Η Ρωσία πρέπει να επιστρέψει στις διεθνείς ποδοσφαιρικές διοργανώσεις
- Εισιτήρια για Final Four της Euroleague στην Αθήνα: Από 10/2 οι πωλήσεις
- Τραμπ: Έκλεισα εμπορική συμφωνία με την Ινδία – Δεν θα αγοράζει ρωσικό πετρέλαιο, μειώνω τους δασμούς
- Ευρωπαϊκές αγορές: Ισχυρά κέρδη και νέο ιστορικό υψηλό για Stoxx 600
- Ζελένσκι: Ρεαλιστικός ο στόχος για μια αξιοπρεπή ειρήνη με τη Ρωσία
Ακολουθήστε το financialreport.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις








