Επιχειρήσεις

Hyundai: Στη μάχη των EV με επένδυση 1,5 δισ. δολάρια σε εργοστάσιο στη Νότια Κορέα

Θα είναι το μεγαλύτερο εργοστάσιο παραγωγής της Hyundai, με δικό του λιμάνι και ετήσια παραγωγική ικανότητα 1,4 εκατομμυρίων οχημάτων

Η Hyundai Motor ανακοίνωσε ότι επενδύει στην κατασκευή εργοστασίου 1,52 δισ. δολαρίων που θα ειδικεύεται στην κατασκευή ηλεκτρικών οχημάτων (EVs) στη Νότια Κορέα, σε μια προσπάθεια της αυτοκινητοβιομηχανίας να επιταχύνει την απομάκρυνση της από τα βενζινοκίνητα αυτοκίνητα.

Η Hyundai Motor, που είναι η Νο.3 αυτοκινητοβιομηχανία στον κόσμο σε πωλήσεις χάρη στη θυγατρική της Kia Corp, σχεδιάζει να ξεκινήσει τη μαζική παραγωγή στο εργοστάσιο το πρώτο τρίμηνο του 2026. Η κατασκευή του αναμένεται να ολοκληρωθεί το 2025.

Το εργοστάσιο στην πόλη Ulsan, θα έχει ετήσια δυναμικότητα 200.000 μονάδων και η εταιρεία είπε ότι το πρώτο της μοντέλο θα είναι ένα ηλεκτρικό σπορ όχημα (SUV) από την πολυτελή μάρκα Genesis. Η Hyundai Motor Group, που περιλαμβάνει τις μάρκες Hyundai Motor, Kia και Genesis, δήλωσε τον Απρίλιο ότι σχεδιάζει να κυκλοφορήσει 31 μοντέλα EV έως το 2030.

«Πιστεύω ότι η Ulsan θα είναι μια καινοτόμος πόλη κινητικότητας που θα πρωτοστατήσει στην εποχή της ηλεκτροκίνησης», δήλωσε ο Εκτελεστικός Πρόεδρος της εταιρείας, Euisun Chung, στην τελετή θεμελίωσης του εργοστασίου, του πρώτου νέου εργοστασίου της αυτοκινητοβιομηχανίας στη Νότια Κορέα εδώ και 29 χρόνια.

Το συγκρότημα Ulsan θα είναι το μεγαλύτερο εργοστάσιο παραγωγής της Hyundai, με δικό του λιμάνι και ετήσια παραγωγική ικανότητα 1,4 εκατομμυρίων οχημάτων, συμπεριλαμβανομένων των εξαγωγών 1,1 εκατομμυρίων μονάδων.

Ερωτηθείς για το εάν η εταιρεία σχεδιάζει να κατασκευάσει επιπλέον ειδικά εργοστάσια ηλεκτροκίνητων οχημάτων, ο Διευθύνων Σύμβουλος της Hyundai Motor Jaehoon Chang είπε ότι επί του παρόντος επικεντρώνεται στα εργοστάσια στις Ηνωμένες Πολιτείες και στη Νότια Κορέα. Ο Τσανγκ είπε επίσης ότι η Hyundai παρακολουθεί το κλίμα στην αγορά των ηλεκτρικών οχημάτων, αλλά θεωρεί ότι η τάση για τα ηλεκτρικά οχήματα είναι θετική.

googlenews

Ακολουθήστε το financialreport.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

TAGS:

Επενδύσεις

close menu