Η Αυστραλία δεν λαμβάνει επιθετικά μέτρα εναντίον του Ιράν
Η αυστραλιανή κυβέρνηση ανακοίνωσε ότι δεν θα σταλεί πολεμικό πλοίο στη Μέση Ανατολή και συγκεκριμένα στα Στενά του Ορμούζ.
Ο πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ δήλωσε ότι έχει απαιτήσει από περίπου επτά χώρες να στείλουν πολεμικά πλοία για να διατηρήσουν ανοιχτό το Στενό του Ορμούζ, καθώς οι ιρανικές επιθέσεις συνεχίζονται βροχή στις χώρες του Κόλπου.
Η υπουργός Μεταφορών της Αυστραλίας, Κάθριν Κινγκ, δήλωσε στο Australian Broadcasting Corp. τη Δευτέρα ότι δεν γνώριζε ότι η Αυστραλία έλαβε ένα τέτοιο αίτημα, αλλά ξακαθάρισε: «Δεν θα στείλουμε πλοίο στο Στενό του Ορμούζ. Γνωρίζουμε πόσο απίστευτα σημαντικό είναι αυτό, αλλά δεν είναι κάτι που μας έχει ζητηθεί ή στο οποίο συμβάλλουμε».
Η Αυστραλία δήλωσε την περασμένη εβδομάδα ότι παρέχει στα ΗΑΕ ένα αεροσκάφος επιτήρησης της αεροπορικής δύναμης και πυραύλους αέρος-αέρος για την άμυνα τους έναντι ιρανικών επιθέσεων.
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ:
- Ομάν: Ανοίγει δυο προσωρινές θαλάσσιες οδούς στο Ορμούζ, χωρίς διόδια
- ΣΩΛΗΝΟΥΡΓΕΙΑ ΤΖΙΡΑΚΙΑΝ ΠΡΟΦΙΛ Α.Ε. - ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΡΥΘΜΙΖΟΜΕΝΗΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΑΣ – ΓΝΩΣΤΟΠΟΙΗΣΗ ΣΥΝΑΛΛΑΓΩΝ
- Ουκρανία: Ρωσικές επιθέσεις προκάλεσαν αναστολή λειτουργίας των εγκαταστάσεων της Naftogaz
- Ευρωπαϊκές αγορές: Μεικτά πρόσημα και βαριές απώλειες 18,6% για Rheinmetall
- Άρειος Πάγος: Ορίστηκαν νέοι εντεταλμένοι ευρωεισαγγελείς έπειτα από αίτημα Φλωρίδη
- Αποστάσεις Μαρινάκη από Αβραμόπουλο: «Φαίνονται πειστικές οι απαντήσεις του…»
- ΛΑΝΑΚΑΜ Α.Ε. - ΣΥΓΚΡΟΤΗΣΗ ΤΟΥ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΣΕ ΣΩΜΑ, ΟΡΙΣΜΟΣ ΤΩΝ ΝΕΩΝ ΜΕΛΩΝ ΤΩΝ ΕΠΙΤΡΟΠΩΝ ΤΗΣ ΕΤΑΙΡΕΙΑΣ ΚΑΙ ΣΥΓΚΡΟΤΗΣΗ ΑΥΤΩΝ ΣΕ ΣΩΜΑ 24.06.2026
- IDEAL HOLDINGS A.E. - Ανακοίνωση αγοράς ιδίων μετοχών
προτεινόμενη πηγή στην Google
Ακολουθήστε το financialreport.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις









