Θα αναλάβει το τμήμα πίστωσης και ρόλο συν-αναπληρωτή επικεφαλής επενδύσεων
Το Carlyle Group Inc. προσέλαβε στέλεχος της Goldman Sachs Group Inc. για να ηγηθεί του τμήματος πίστωσης, καθώς ο διαχειριστής κεφαλαίων εργάζεται για την ανάπτυξη των δραστηριοτήτων ιδιωτικής πίστωσης, αναφέρει το Bloomberg. Ο Alex Chi, επικεφαλής του τμήματος ιδιωτικής πίστωσης στην Αμερική στον τομέα διαχείρισης περιουσιακών στοιχείων της Goldman, θα ενταχθεί στην Carlyle στις αρχές του 2026, σύμφωνα με το Bloomberg.
Εκτός από την ηγεσία του τμήματος πίστωσης θα αναλάβει και ρόλο συν-αναπληρωτή επικεφαλής επενδύσεων για το ίδιο τμήμα, που διαχειρίζεται 199 δισ. δολάρια.
Ο Chi θα ενταχθεί στην Carlyle ως εταίρος και θα συμμετέχει στην επιτροπή ηγεσίας της Carlyle, σύμφωνα με το υπόμνημα.
Η κίνηση αυτή υπογραμμίζει τη μάχη για ταλέντο και επιρροή μεταξύ των διαχειριστών κεφαλαίων και των τραπεζών της Wall Street.
Ο διευθύνων σύμβουλος της Carlyle, Harvey Schwartz, πρώην πρόεδρος της Goldman, έχει κάνει μια σειρά από προσλήψεις που προέρχονται από τα παλιά του γραφεία.
Αυτές περιλαμβάνουν την πρόσληψη του Jeff Nedelman για να ηγηθεί των σχέσεων με τους πελάτες και την πρόσληψη της Lindsay LoBue, η οποία ανέλαβε κορυφαία θέση στο operation.
Ο Schwartz επιδιώκει να ενισχύσει την ανάπτυξη των πιστωτικών δραστηριοτήτων της εταιρείας, σε μια προσπάθεια να καταστήσει την Carlyle μια μεγαλύτερη χρηματοοικονομική υπεραγορά.
Η άφιξη του Chi αποτελεί σαφές σημάδι των φιλοδοξιών της εταιρείας.
Στον Chi, ο Carlyle προσλαμβάνει ένα στέλεχος διαχείρισης περιουσιακών στοιχείων, που έχει περάσει 30 χρόνια στη Goldman.
Βοήθησε στην ηγεσία μιας ομάδας, που ήταν κλειδί για την προσπάθεια της Goldman να δημιουργήσει στενότερους δεσμούς με εταιρείες ιδιωτικών κεφαλαίων και ήταν επίσης συν-διευθύνων σύμβουλος και συν-πρόεδρος των εταιρειών ανάπτυξης επιχειρήσεων της Goldman.
Από τότε που ανέλαβε ο Schwartz, στις αρχές του 2023, η πίστωση έχει αυξηθεί από 46% των περιουσιακών στοιχείων που αποφέρουν αμοιβές σε 51% το πρώτο τρίμηνο του τρέχοντος έτους.
Ο άμεσος δανεισμός, με αποτύπωμα περίπου 11 δισεκατομμυρίων δολαρίων, παραμένει ένα μικρό μέρος των πιστωτικών δραστηριοτήτων της εταιρείας.
Η Carlyle ανέφερε στο υπόμνημά της ότι η επιχείρηση άμεσου δανεισμού αποτελεί «βασικό στοιχείο της στρατηγικής μας για την ιδιωτική πίστωση» και πρόσθεσε ότι ο Chi θα «επιταχύνει περαιτέρω την ανάπτυξη και τον αντίκτυπο της παγκόσμιας πιστωτικής μας δραστηριότητας».
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ:
- Uber: Νέα υπηρεσία στις ΗΠΑ αποκλειστικά για γυναικείες διαδρομές
- Γαλλία: Στο +5,5% οι επιπλέον θάνατοι από τον καύσωνα
- OTE: Αύξησε στο 54,62% το ποσοστό της η Deutsche Telekom
- Χρηματιστήριο: Επιστροφή στα κέρδη με την ΕΥΔΑΠ να κάνει ράλι +12,4%
- Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς: Αποφάσεις για Κτήμα Κώστα Λαζαρίδη, Premia και Prodea
- Παγκόσμια πρωταθλήτρια στο πόλο η Εθνική Ελλάδος Γυναικών
- iPhone 17: Τι αποκαλύπτουν διαρροές και φήμες πριν την επίσημη κυκλοφορία
- Τουρκικά ΜΜΕ: Τουρκία και Συρία ετοιμάζονται για συμφωνία καθορισμού θαλασσίων συνόρων
Ακολουθήστε το financialreport.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις