Στο στόχαστρο της Επιτροπής Ανταγωνισμού βρίσκεται η Coca Cola 3Ε για πιθανή παρεμπόδιση ελέγχου.
Ειδικότερα, η Ολομέλεια της Επιτροπής Ανταγωνισμού θα συνεδριάσει στις 24 Ιουλίου 2019 για να εξετάσει, κατόπιν σχετικής εισήγησης, εάν συντρέχει παράβαση των διατάξεων του άρθρου 39 παρ. 5 του Ν.3959/2011, για παρακώλυση – δυσχέρανση έρευνας της Γενικής Διεύθυνσης Ανταγωνισμού από την εταιρία COCA COLA ΤΡΙΑ ΕΨΙΛΟΝ ΕΛΛΑΔΟΣ Α.Β.Ε.Ε. καθώς και από φυσικά πρόσωπα κατά τη διεξαγωγή αιφνιδιαστικού επιτόπιου ελέγχου, ο οποίος διενεργήθηκε από υπαλλήλους της Γενικής Διεύθυνσης της Επιτροπής Ανταγωνισμού στις 6.9.2016 και 7.9.2016 στα κεντρικά γραφεία της εταιρίας COCA COLA ΤΡΙΑ ΕΨΙΛΟΝ ΕΛΛΑΔΟΣ Α.Β.Ε.Ε., καθώς και σε υποκατάστημά της.
Κατά τη διάρκεια του ως άνω ελέγχου, σημειώθηκαν μία σειρά από περιστατικά, τα οποία συνιστούν, κατά την εισήγηση, παρεμπόδιση – δυσχέρανση του διενεργούμενου ελέγχου κατά παράβαση των διατάξεων του άρθρου 39 παρ. 5 του Ν.3959/2011.
Η εισήγηση προτείνει να αποφασισθεί η διαπίστωση της παράβασης και να επιβληθεί πρόστιμο, τόσο στην εταιρία COCA COLA ΤΡΙΑ ΕΨΙΛΟΝ ΕΛΛΑΔΟΣ Α.Β.Ε.Ε., όσο και σε φυσικά πρόσωπα, τα οποία υπέχουν υποχρέωση πλήρους αποδοχής του ελέγχου και πλήρους συνεργασίας με τους ελεγκτές, με έμπρακτο τρόπο.
Επισημαίνεται ότι η εισήγηση αφορά μόνο στη συγκεκριμένη συμπεριφορά των εμπλεκομένων μερών κατά τη διενέργεια του επιτόπιου ελέγχου την 6.9.2016 και 7.9.2016 και σε καμία περίπτωση δεν προδικάζει το αποτέλεσμα της έρευνας που διενεργείται για πιθανές αντιανταγωνιστικές πρακτικές στον κλάδο των μη αλκοολούχων ποτών.
H εισήγηση δεν είναι δεσμευτική για την Επιτροπή Ανταγωνισμού, η οποία θα αποφασίσει συνεκτιμώντας τα δεδομένα της αποδεικτικής διαδικασίας και τις απόψεις των εμπλεκομένων μερών.
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ:
- Νέο Διοικητικό Συμβούλιο στον Εμπορικό Σύλλογο Αθηνών με Πρόεδρο τον Θάνο Τσαγγάρη
- Μικτές τάσεις στα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια
- VIDAVO Α.Ε. - ΓΝΩΣΤΟΠΟΙΗΣΗ ΜΕΤΑΒΟΛΗΣ ΠΟΣΟΣΤΟΥ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΩΝ ΨΗΦΟΥ >=5%
- Νεκρές σε σφραγισμένο δωμάτιο στου Ζωγράφου βρέθηκαν μάνα και κόρη (Βίντεο)
- CFOs: Η Τεχνητή Νοημοσύνη και το cloud επανακαθορίζουν τον ρόλο τους
- DOTSOFT Α.Ε. - ΕΠΙΚΑΙΡΟΠΟΙΗΣΗ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΩΝ ΨΗΦΟΥ
- LG OLED M: Η τηλεόραση χωρίς καλώδια γίνεται πραγματικότητα
- Χρηματιστήριο Αθηνών: Ήπια πτώση στο άνοιγμα αλλά βουτιά -12% για Credia και νέα πτώση για Metlen
Ακολουθήστε το financialreport.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις








