Ως χρηματοοικονομικός σύμβουλος τη Τράπεζας Πειραιώς στην πώληση χαρτοφυλακίου μη εξυπηρετούμενων δανείων σε θυγατρική παγκόσμιας εταιρείας διαχείρισης κεφαλαίων, ενήργησε πρόσφατα η EY Ελλάδος.
_x000D_
Το χαρτοφυλάκιο, μικτής λογιστικής αξίας ύψους €400 εκατ., αποτελείται – κατά κύριο λόγο – από μη εξυπηρετούμενα ναυτιλιακά δάνεια, με το συμφωνηθέν τίμημα της συναλλαγής να ανέρχεται περίπου στο 53% της μικτής λογιστικής αξίας του χαρτοφυλακίου.
_x000D_
Στην υλοποίηση της συναλλαγής συνέδραμε η ομάδα υποστήριξης συναλλαγών μη εξυπηρετούμενων δανείων του Τμήματος Συμβούλων Εταιρικής Στρατηγικής και Συναλλαγών της EY Ελλάδος – το οποίο διαθέτει πολυετή εμπειρία στην ολοκλήρωση αντίστοιχων έργων – σε συνεργασία με ομάδα της EY από το Ηνωμένο Βασίλειο, με εξειδίκευση στον κλάδο της ναυτιλίας. Πρόκειται για μία από τις μεγαλύτερες πωλήσεις χαρτοφυλακίων ναυτιλιακών δανείων που έχει υλοποιηθεί στην Ελλάδα τα τελευταία χρόνια.
_x000D_
Σχολιάζοντας τη συμβολή της EY στη συμφωνία πώλησης, ο Τάσος Ιωσηφίδης, Εταίρος και Επικεφαλής του Τμήματος Συμβούλων Εταιρικής Στρατηγικής και Συναλλαγών της EY Ελλάδος, δήλωσε: «Είμαστε ιδιαίτερα υπερήφανοι για τη συμμετοχή μας σε μία συναλλαγή που κρίνεται κομβική για την εξυγίανση του τραπεζικού τομέα της χώρας από μη εξυπηρετούμενες υποχρεώσεις. Ο ιδιαίτερα περιορισμένος αριθμός προηγούμενων αντίστοιχων συναλλαγών ναυτιλιακών ανοιγμάτων στην ελληνική αγορά, σε συνδυασμό με το στενό χρονοδιάγραμμα υλοποίησης, αποτέλεσαν βασικές προκλήσεις για το έργο. Παρόλα αυτά, η συνδυασμένη εξειδίκευση και ο επαγγελματισμός που επέδειξαν τα εμπλεκόμενα μέρη, και η αξιοποίηση των ευνοϊκών συνθηκών που επικρατούν στον ελληνικό ναυτιλιακό κλάδο, επέτρεψαν την επίτευξη της μεγιστοποίησης του τιμήματος πώλησης. Συγχαρητήρια σε όλες τις ομάδες που κατέστησαν εφικτή αυτή τη συμφωνία».
_x000D_
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ:
- Euronext: Αύξηση 12,6% για τα EBITDA το γ’ τρίμηνο – Στα 169,0 εκατ. ευρώ τα καθαρά κέρδη
- Πιερρακάκης: Επί ΣΥΡΙΖΑ έκλεισαν 77 υποκαταστήματα ΕΛΤΑ και έγιναν 100 εκατ. ευρώ απευθείας αναθέσεις
- Έλι Κοέν: Ξανά στο τραπέζι ο αγωγός αερίου από Ισραήλ μέσω Κύπρου – Ελλάδας
- Lamda: Στις 12 Νοεμβρίου ξεκινάει η δημόσια προσφορά για το 7ετές ομόλογο έως 500 εκατ. ευρώ
- Ευρωπαϊκές αγορές: Έκλεισαν με απώλειες – Βουτιά 14,5% από Air France – KLM
- Σομαλία: 5 Έλληνες στο πλήρωμα του τάνκερ της Latsco Marine που κατέλαβαν πειρατές
- Πιερρακάκης για κλείσιμο καταστημάτων ΕΛΤΑ: Δεν ήταν μόνο επικοινωνιακό, αλλά και επιχειρησιακό λάθος
- ElvalHalcor: Όγδοη περίοδος εκτοκισμού ομολογιακού δανείου
Ακολουθήστε το financialreport.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις








