Μελέτη σε δείγμα 2.000 εργαζομένων στο Ηνωμένο Βασίλειο
Παρά τη χαμηλή, σε σχέση με άλλες χώρες στην Ευρώπη, ταχύτητα του διαδικτύου στην Ελλάδα, η χώρα μας βρίσκεται σε υψηλή θέση στην προτίμηση όσων επιθυμούν να εργαστούν από απόσταση.
Κατά όσα αναφέρονται σε μελέτη της παγκόσμιας πλατφόρμας διαχείρισης επαγγελματικών ταξιδιών TravelPerk, η Ελλάδα βρίσκεται στην 6η θέση των πιο περιζήτητων χωρών των Βρετανών για εργασία εξ αποστάσεως.
Στις πρώτες θέσεις της λίστας βρίσκονται αναμενόμενες επιλογές: Πρώτη χώρα στις προτιμήσεις είναι οι ΗΠΑ με μερίδιο 22%, και ακολουθούν η Ισπανία (19%), η Αυστραλία (17%), η Ιταλία (14%), ο Καναδάς (13%), η Γαλλία και η Ελλάδα (από 11% καθεμία), τα Μπαρμπέιντος και η Γερμανία (από 8%) και η Ν. Ζηλανδία (7%).
Η έρευνα, η οποία βασίστηκε σε δείγμα 2.000 εργαζομένων στο Ην. Βασίλειο, αποκάλυψε ότι οι βιομηχανίες που προσφέρουν τη μεγαλύτερη ευελιξία στην εργασία εξ αποστάσεως είναι οι πωλήσεις, τα ΜΜΕ και το μάρκετινγκ, με το 16% να δηλώνει ότι είναι σε θέση να εργαστεί από οπουδήποτε, ανά πάσα στιγμή.
Η δεύτερη πιο περιζήτητη βιομηχανία για όσους λατρεύουν να εργάζονται στο εξωτερικό είναι το ΙΤ και οι Επικοινωνίες, με έναν στους 10 να αναφέρουν ότι οι εταιρίες τους επιτρέπουν να εργάζονται από το εξωτερικό για έως ένα μήνα τη χρονιά. Ακολουθεί το HR όπου το 16% των εργαζομένων μπορεί να εργασθεί από οπουδήποτε για έως 3 εβδομάδες ετησίως, τα Οικονομικά για έως 2 εβδομάδες (11%) και τα Νομικά επαγγέλματα με μία εβδομάδα (8%).
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ:
- Γερμανία: 29,5 δισ. ευρώ από την κυβέρνηση για χαμηλότερες τιμές ρεύματος για επιχειρήσεις και νοικοκυριά
- Αντίδραση Κομισιόν στις κυρώσεις σε πέντε Ευρωπαίους μεταξύ των οποίων και ο Τιερί Μπρετόν
- ΑΑΔΕ: Διαπίστωσε 50 περιπτώσεις παράνομων επιδοτήσεων στον ΟΠΕΚΕΠΕ – Λίστα με 3.000 «ιδιοκτήτες»
- Τροποποίηση για το επενδυτικό σχέδιο της «ORENO» στο Τσεπέλοβο
- Απεργούν οι ηθοποιοί το Σάββατο 27 Δεκεμβρίου – Κλειστά τα θέατρα
- Χάθηκε ο διοικητής του πυροσβεστικού κλιμακίου Πορροΐων
- Πολιτικές αντιδράσεις στην προσπάθεια του NBA να διεισδύσει στην Ευρώπη – Ο ρόλος του Ανδρέα Ζαγκλή
- Παράταση μέχρι 31 Μαρτίου του «Κινούμαι Ηλεκτρικά ΙΙΙ»
Ακολουθήστε το financialreport.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις







