Αφορά emails υπόσχονται «φορολογική-στήριξη»
Η Ένωση Καταναλωτών Κρήτης σε ανακοίνωσή της επισημαίνει ότι το τελευταίο χρονικό διάστημα, παρατηρούνται αυξημένες προσπάθειες εξαπάτησης ανυποψίαστων καταναλωτών μέσω ηλεκτρονικών μηνυμάτων (emails) τα οποία φέρουν ως θέμα: «φορολογική-στήριξη».
Αναλυτικά η ανακοίνωση
Το τελευταίο χρονικό διάστημα, παρατηρούνται αυξημένες προσπάθειες εξαπάτησης ανυποψίαστων καταναλωτών μέσω ηλεκτρονικών μηνυμάτων (emails) τα οποία φέρουν ως θέμα: «φορολογική-στήριξη» και αποστέλλονται από τη διεύθυνση: «[email protected]», εφαρμόζοντας τη μέθοδο του “ψαρέματος” (Phishing).
Τα μηνύματα εξαπάτησης που λαμβάνουν οι καταναλωτές, υπόσχονται ανύπαρκτες επιστροφές χρημάτων από εκκαθάριση φορολογικών δηλώσεων.
Η κακόβουλη προσπάθεια εξαπάτησης για απόσπαση προσωπικών στοιχείων από μη αξιόπιστη πηγή συμβαίνει μέσω προσωπικών e-mail. Με σκοπό την αθέμιτη απόκτηση ευαίσθητων προσωπικών δεδομένων, όπως: τα στοιχεία μιας κάρτας πληρωμών, οι κωδικοί εισόδου σε τραπεζικούς λογαριασμούς (κωδικοί e-banking).
Παρουσιάζονται ότι λειτουργούν δήθεν μέσω της κρατικής εφαρμογής: «gov.gr – wallet», ενώ με την ενεργοποίηση του συνδέσμου (link) στο μήνυμά τους, παραπέμπουν στις ηλεκτρονικές σελίδες των τραπεζών.
Τα σημεία που χρήζουν προσοχής για την παραπάνω περίπτωση εξαπάτησης:
• Το e-mail του αποστολέα να είναι ασυνήθιστο ή να προσομοιάζει το πραγματικό αλλά διαφοροποιείται από το αυθεντικό,
• Πριν πατήσουμε οποιοδήποτε link, ελέγχουμε προσεκτικά που θα μας οδηγήσει,
• Συνήθως υπάρχει η αίσθηση του επείγοντος στα παραπλανητικά τους μηνύματα,
• Ζητούν ευαίσθητες προσωπικές πληροφορίες, όπως στοιχεία των τραπεζικών λογαριασμών σας, όπως κωδικούς e-banking, τα στοιχεία των καρτών σας, κωδικούς μιας χρήσης (ΟΤP).
Δεν ξεχνάμε ποτέ και για κανένα λόγο, δεν παρέχουμε σε τρίτους προσωπικά μας στοιχεία, στοιχεία των τραπεζικών λογαριασμών μας και κωδικούς πρόσβασης σε Εθνικές Βάσεις.
Εφιστούμε την προσοχή στους καταναλωτές που λαμβάνουν παραπλανητικά μηνύματα, να μην πραγματοποιούν καμία συναλλαγή, να μην προχωρούν σε μεταφορές χρημάτων και να μην παρέχουν στοιχεία στον αποστολέα του μηνύματος.
Οι καταναλωτές που εντοπίσουν περιπτώσεις εξαπάτησης μπορούν να απευθύνονται στα γραφεία της Ένωσης Καταναλωτών Περιφέρειας Κρήτης,
Τηλ.: 2810240450, 6945237969 και email: [email protected]
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ:
- Lloyds: Πτώση 36% των κερδών το γ’ τρίμηνο 2025
- Η ΕΕ σε κοινό μέτωπο με τις ΗΠΑ ενέκρινε νέες κυρώσεις σε ρωσικό πετρέλαιο και LNG – Ικανοποίηση Μητσοτάκη
- Alpha Bank: Αντλεί 500 εκατ. με “πράσινο ομόλογο”
- Διεθνής διαιτητής της Euroleague, μέλος εγκληματικής οργάνωσης στο μπάσκετ
- ΕΛΣΤΑΤ: Ένας στους τρεις νέους εργάζεται σε θέσεις κατώτερες του επιπέδου σπουδών του
- Δούκας: “Προχωράει εξαιρετικά καλά η Διπλή Ανάπλαση στο Βοτανικό”
- Κωτσόβολος: 10 καταστήματα προσβάσιμα σε άτομα με Αυτισμό και προβλήματα Αισθητηριακής επεξεργασίας
- IBM: Αύξηση 9% εσόδων στα 16,33 δισ. δολάρια το γ’ τρίμηνο 2025
Ακολουθήστε το financialreport.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις