Με αποτίμηση 4 δισ. δολάρια
Η εταιρεία ιδιωτικών πτήσεων με τζετ Flexjet ανακοίνωσε τη Δευτέρα 22 Ιουλίου, ότι συγκέντρωσε 800 εκατομμύρια δολάρια, σε ένα γύρο χρηματοδότησης με επικεφαλής την L Catterton, μια εταιρεία ιδιωτικών κεφαλαίων που υποστηρίζεται από τη LVMH, αποτιμώντας την εταιρεία στα 4 δισ. δολάρια, αναφέρει δημοσίευμα του Reuters.
 Η χρηματοδότηση έρχεται καθώς περισσότερες εταιρείες παραμένουν ιδιωτικές, επιδιώκοντας μεγαλύτερο έλεγχο στη λήψη αποφάσεων, λιγότερο κανονιστικό έλεγχο και πρόσβαση σε άφθονα ιδιωτικά κεφάλαια.
 Στο γύρο χρηματοδότησης συμμετείχαν, επίσης, θυγατρικές της KSL Capital Partners, LLC, και του ομίλου J. Safra.
 Η αποτίμηση αποτελεί αύξηση από τα 3,1 δισ. δολάρια που είχε προβλεφθεί, έναντι των οποίων η Flexjet επρόκειτο να εισαχθεί στο χρηματιστήριο μέσω SPAC (Special Purpose Acquisition Company) και συγκεκριμένα μέσω της εταιρείας του Todd Boehly, Horizon Acquisition Corp. II, στα τέλη του 2022. Η συμφωνία αυτή ναυάγησε το προηγούμενο έτος.
 Η Flexjet επιδιώκει να επεκτείνει το στόλο της, με έμφαση σε μεγαλύτερα αεροσκάφη και διεθνείς πτήσεις, μετά από μια συμφωνία 7 δισ. δολαρίων με την Embraer για 182 εκτελεστικά αεροσκάφη Phenom και Praetor, με επιλογές για 30 ακόμη.
 Η Flexjet ιδρύθηκε πριν από 30 χρόνια, παρέχει υπηρεσίες μίσθωσης και jet card services στον τομέα της ιδιωτικής αεροπορίας. Πλέον ανήκει (μεγαλύτερος μέτοχος) στην Directional Aviation, μια εταιρεία επενδύσεων ιδιωτικών κεφαλαίων.
 Οι Jefferies, Morgan Stanley και Goldman Sachs ενήργησαν, επίσης, ως σύμβουλοι στο γύρο χρηματοδότησης.
 Οι Financial Times ήταν οι πρώτοι που ανέφεραν τη νέα χρηματοδότηση.
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ:
- Τι σηματοδοτεί η είσοδος της Alter Ego Media στα ζωντανά θεάματα μέσω της εταιρείας του Διονύση Παναγιωτάκη
- Πιερρακάκης στα 20χρονα του Bruegel: «Χρειαζόμαστε μια ενιαία αγορά όχι 27 εκδοχές της»
- Ευρωπαϊκές αγορές: Μεικτά πρόσημα μετά τα αμετάβλητα επιτόκια της ΕΚΤ
- Εργαζόμενοι ΕΛΤΑ για κλείσιμο καταστημάτων: Εφαρμόζεται «σχέδιο Αρμαγεδδώνας»
- Placement για το 3,7% των μετοχών της HelleniQ Energy
- CrediaBank: Παραιτήθηκε από το ΔΣ η Δέσποινα Δοξάκη
- Τέμπη: Ξανά διακοπή στη δίκη με τα βίντεο της εμπορικής αμαξοστοιχίας
- CPI: Υποχώρηση εσόδων και ζημιογόνο αποτέλεσμα – Σε εξέλιξη εταιρικός μετασχηματισμός
Ακολουθήστε το financialreport.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
 
 







