Το κλείσιμο έρχεται εν μέσω ευρύτερης αναδιάρθρωσης και μείωσης προσωπικού κατά 4% περίπου 9.000 θέσεις εργασίας
Η αμερικανική εταιρεία Microsoft με έδρα το Ρέντμοντ, ανακοίνωσε τις προηγούμενες ημέρες, ότι αλλάζει το λειτουργικό της μοντέλο στο Πακιστάν και, πλέον, θα εξυπηρετεί τους πελάτες της μέσω μεταπωλητών και «άλλων γραφείων της Microsoft που βρίσκονται κοντά». «Οι συμφωνίες πελατών και η εξυπηρέτησή μας δεν θα επηρεαστούν από αυτήν την αλλαγή», δήλωσε εκπρόσωπος της Microsoft και συνέχισε: «Ακολουθούμε αυτό το μοντέλο με επιτυχία σε μια σειρά από άλλες χώρες σε όλο τον κόσμο. Οι πελάτες μας παραμένουν η κορυφαία μας προτεραιότητα και μπορούν να περιμένουν το ίδιο υψηλό επίπεδο εξυπηρέτησης στο μέλλον».
Το κλείσιμο έρχεται εν μέσω ευρύτερης αναδιάρθρωσης της εταιρείας. Νωρίτερα, η εταιρεία μείωσε το εργατικό δυναμικό της κατά 4% ή περίπου 9.000 θέσεις εργασίας παγκοσμίως.
Το Υπουργείο Πληροφορικής και Τηλεπικοινωνιών του Πακιστάν ανέφερε πως «θα συνεχίσουμε να συνεργαζόμαστε με την περιφερειακή και παγκόσμια ηγεσία της Microsoft για να διασφαλίσουμε ότι τυχόν διαρθρωτικές αλλαγές θα ενισχύσουν, αντί να μειώσουν, τη μακροπρόθεσμη δέσμευση της Microsoft προς τους Πακιστανούς πελάτες, προγραμματιστές και συνεργάτες καναλιών».
Η έξοδος έρχεται λίγες μέρες αφότου η ομοσπονδιακή κυβέρνηση του Πακιστάν ανακοίνωσε το σχέδιό της να παρέχει πιστοποιήσεις πληροφορικής από εταιρείες τεχνολογίας, όπως η Google και η Microsoft, σε μισό εκατομμύριο νέους.
Η κίνηση αυτή έρχεται σε έντονη αντίθεση με την Google, η οποία αποκάλυψε πέρυσι μια επένδυση 10,5 εκατομμυρίων δολαρίων στον τομέα της δημόσιας εκπαίδευσης της χώρας και εξετάζει, επίσης, το Πακιστάν ως αγορά για την παραγωγή μισού εκατομμυρίου Chromebook έως το 2026.
Η έξοδος της Microsoft αντικατοπτρίζει ευρύτερες προκλήσεις στον τεχνολογικό τομέα του Πακιστάν.
Σε αντίθεση με την Ινδία και άλλες περιφερειακές αγορές, το Πακιστάν δεν έχει καθιερωθεί ως σημαντικός προορισμός εξωτερικής ανάθεσης μηχανικών για τους δυτικούς τεχνολογικούς γίγαντες. Αντίθετα, το τεχνολογικό οικοσύστημα της χώρας κυριαρχείται από δύο κύριους παράγοντες: τις τοπικές εταιρείες, που έχουν αναπτύξει τις δικές τους μηχανικές δυνατότητες και τις κινεζικές εταιρείες, όπως η Huawei, οι οποίες έχουν αποκτήσει σημαντικό μερίδιο αγοράς, παρέχοντας υποδομές σε εταιρείες τηλεπικοινωνιών και τράπεζες.
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ:
- Ζωή Κωνσταντοπούλου: Ετοιμάζει μήνυση κατά Φλωρίδη
- Έρευνα για εγκλήματα πολέμου κατά Νετανιάχου και Κατς από ισπανικό δικαστήριο
- Πιερρακάκης: Η ενεργοποίηση της ρήτρας διαφυγής αποδεικνύει ότι η Ελλάδα μπορεί να διεκδικεί και να πετυχαίνει
- Ουκρανία: Για εσωτερικές έριδες και σκάνδαλα γράφουν τώρα τα δυτικά μέσα
- Τρεις οι νεκροί από την επίθεση σε ελληνόκτητο πλοίο στην Ερυθρά Θάλασσα
- Lidl Ελλάς: Πέτυχε και την διάκριση “Platinum” στον Δείκτη Εταιρικής Ευθύνης CR Index
- Πρόγραμμα 200 εκατ. ευρώ για εξωστρέφεια Μικρομεσαίων Επιχειρήσεων
- Εισαγγελική έρευνα για ραδιενεργά απόβλητα που καταλήγουν σε ΧΥΤΑ
Ακολουθήστε το financialreport.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις