«Δεν είναι δυνατόν να γίνει πρόβλεψη», δήλωσε η Κέλερ-Σούτερ σε συνέντευξη που έδωσε στην εφημερίδα Tages-Anzeiger
Η πρόεδρος της Ελβετίας Κάριν Κέλερ-Σούτερ αρνήθηκε να απαντήσει εάν η χώρα της θα μπορούσε εφέτος να καταλήξει σε συμφωνία για τους δασμούς με τον πρόεδρο των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ, μετά τις εμπορικές εντάσεις που έχουν επιδεινώσει τις σχέσεις μεταξύ των δύο εθνών.
«Δεν είναι δυνατόν να γίνει πρόβλεψη», δήλωσε η Κέλερ-Σούτερ σε συνέντευξη που έδωσε στην εφημερίδα Tages-Anzeiger, η οποία δημοσιεύθηκε την Παρασκευή, όταν ρωτήθηκε για την πιθανότητα συμφωνίας το 2025. «Όλα εξαρτώνται από το αν ο πρόεδρος των ΗΠΑ δώσει το πράσινο φως ή όχι».
Μετά από τηλεφωνική επικοινωνία με την Κέλερ-Σούτερ στα τέλη Ιουλίου, ο Τραμπ επέβαλε δασμούς 39% στην Ελβετία τον Αύγουστο, δικαιολογώντας τους από το μέγεθος του εμπορικού ελλείμματος των ΗΠΑ με τη χώρα των Άλπεων.
Η Κέλερ-Σάτερ δέχτηκε κριτική στο εσωτερικό για τον χειρισμό ενώ ο Τραμπ αργότερα παραπονέθηκε δημόσια ότι «δεν ήθελε να ακούσει» τις ανησυχίες του για το έλλειμμα των ΗΠΑ.
Έκτοτε, η ελβετική κυβέρνηση εργάζεται για να επιτύχει μια καλύτερη συμφωνία δασμών με τον Τραμπ, προτείνοντας ένα πακέτο επενδυτικών δεσμεύσεων και προτάσεων που αποσκοπούν στη μείωση του ελλείμματος των ΗΠΑ.
Η Κέλερ-Σούτερ, της οποίας η θητεία υπό την μονοετή εκ περιτροπής προεδρία της Ελβετίας λήγει στο τέλος του 2025, δήλωσε ότι Ελβετοί αξιωματούχοι συνεχίζουν να συνομιλούν με τις ΗΠΑ σχετικά με τους δασμούς.
Παρατήρησε ότι ενώ οι αμερικανικοί δασμοί επηρεάζουν λιγότερο από το 10% όλων των εξαγωγών ελβετικών αγαθών, ορισμένοι τομείς πλήττονται σοβαρά, σημειώνοντας ότι οι Ελβετοί κατασκευαστές μηχανημάτων βρίσκονταν ήδη υπό πίεση λόγω προκλήσεων όπως η οικονομική αδυναμία στη γειτονική Γερμανία.
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ:
- Alpha Bank: Επιτυχής τιμολόγηση 6ετούς Πράσινου ομολόγου υψηλής εξοφλητικής προτεραιότητας ύψους 600 εκατ. ευρώ
- ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟΥ ΗΜΕΡΟΛΟΓΙΟΥ
- ΓΝΩΣΤΟΠΟΙΗΣΗ ΣΥΝΑΛΛΑΓΩΝ
- ΣΩΛΗΝΟΥΡΓΕΙΑ ΤΖΙΡΑΚΙΑΝ ΠΡΟΦΙΛ Α.Ε. - ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟΥ ΗΜΕΡΟΛΟΓΙΟΥ
- ΦΟΥΝΤΛΙΝΚ Α.Ε.Β.Ε. ΤΡΟΦ., ΑΝΤΙΠΡΟΣ/ΩΝ ΚΑΙ ΔΙΑΝΟΜΩΝ - ΓΝΩΣΤΟΠΟΙΗΣΗ ΣΥΝΑΛΛΑΓΩΝ
- Σαράντης: Διανέμει καθαρό μέρισμα 0,3753 ευρώ ανά μετοχή
- Υ/ΚΝΟΤ: Από 29 Απριλίου σε διαπραγμάτευση οι νέες μετοχές από την αύξηση κεφαλαίου
- ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΓΙΑ ΑΠΟΚΤΗΣΗ ΙΔΙΩΝ ΜΕΤΟΧΩΝ
Ακολουθήστε το financialreport.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις








