Επεκτείνοντας την επιχειρηματική της δραστηριότητα στο χώρο των ηλεκτρονικών πλατφορμών η εταιρεία Playtech μετά την ολοκλήρωση στις 8 Μαΐου της διαδικασίας απόκτησης πλειοψηφικού πακέτου μετοχών (91.10%) της TradeFX, ιδιοκτήτριας της δημοφιλούς πλατφόρμας συναλλαγών Markets.com, αξίας 224 εκατομμυρίων δολαρίων, ανακοίνωσε σήμερα την απόκτηση της πλατφόρμας Plus500. Η ολοκλήρωση της εξαγοράς της Plus500, αναμένεται περί τα τέλη του Σεπτεμβρίου μετά από έγκριση των αρμοδίων αρχών εποπτείας Κεφαλαιαγοράς του Ηνωμένου Βασιλείου, της Κύπρου και της Αυστραλίας
Συγκεκριμένα σύμφωνα με επίσημο έγγραφο της εταιρείας που δημοσιεύτηκε στην ιστοσελίδα του Χρηματιστήριου του Λονδίνου που είναι εισηγμένη (London Stock Exchange: PTEC – Reuters: PTEC.L) η εταιρεία θα καταβάλει 702.05 εκατομμύρια δολάρια που αντιστοιχούν σε 6 δολάρια ανά μετοχή για την απόκτηση της πλατφόρμας συναλλαγών Plus500.
H Playtech θεωρείται η μεγαλύτερη εταιρεία τυχερών παιχνιδιών μέσω διαδικτύου και η δραστηριοποίηση της στο χώρο των ηλεκτρονικών πλατφορμών αποτελεί σημαντικό άνοιγμα των επιχειρηματικών της οριζόντων.
Ο Διευθύνων Σύμβουλος της Playtech, Mor Weizer, δήλωσε:
Έχοντας ολοκληρώσει πρόσφατα την εξαγορά της TradeFX, η ευκαιρία απόκτησης της Plus500 αποδεικνύει τη φιλοδοξία της Playtech να επεκταθεί, προσφέροντας μεγαλύτερο εύρος προϊόντων. Η εξαγορά αναμένεται να αποδόσει άμεσα κέρδη στην εταιρεία, ενώ ο συνδυασμός των δύο διαφορετικών αντικειμένων μας δίνει τη δυνατότητα παροχής πρωτοποριακών προϊόντων και υπηρεσιών στο χώρο των διαδικτυακών χρηματοοικονομικών συναλλαγών, ενώ παράλληλα εξελίσσεται επιτυχώς το στατηγικό σχέδιο ανάπτυξης του ομίλου μας.
Οι πλατφόρμες ηλεκτρονικών συναλλαγών εξελίσσονται δυναμικά και ως επακόλουθο μεγάλες εταιρείες όπως η Playtech, με πολυεθνική παρουσία, επενδύουν σε αυτή την αγορά.
Στην Ελλάδα οι πλατφόρμες κερδίζουν έδαφος δίδοντας τη δυνατότητα στους έμπειρους να δοκιμάζουν τις γνώσεις τους.
Athanassios I. Smyrnis
Nuntius Brokerage & Investment Services S.A.
Director of International Branch Network_ Bucharest – Prague – Warsaw
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ:
- Προφυλακιστέος ο συλληφθείς για κατασκοπεία στην Αλεξανδρούπολη – Δεν ομολόγησε
- Metlen: Εγκρίθηκε η συγχώνευση θυγατρικών της εταιρειών
- Eurobank: Εγκρίθηκε το σχέδιο συγχώνευσης με την Eurobank Holdings
- Χρηματιστήριο: Πάνω από τις 1.725 μονάδες με τραπεζικό ράλι – Στο +4,91% η Πειραιώς – Με κέρδη 1,2% η εβδομάδα
- MIG: Στα 2,1 εκατ. ευρώ οι πωλήσεις το α΄ τρίμηνο, στα 331.000 ευρώ οι ζημιές
- Aegean: Δωρεάν διάθεση 363.770 μετοχών σε στελέχη και εργαζόμενους, αξίας 2.757 εκατ. ευρώ
- Οι δασμοί στο επίκεντρο της συνάντησης του Παπαθανάση με τους εξαγωγείς – Τα αιτήματα
- Γερμανία: Απόφαση του Διοικητικού Δικαστηρίου ανοίγει το δρόμο επιστροφής μεταναστών στην Ελλάδα
Ακολουθήστε το financialreport.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις