Μόλις τον Δεκέμβριο, ανακοίνωσε ότι ολοκλήρωσε μια επένδυση 41 δισεκατομμυρίων δολαρίων στην OpenAI, αποκτώντας μερίδιο 11%
Η SoftBank Group Corp βρίσκεται σε διαπραγματεύσεις για να επενδύσει επιπλέον 30 δισεκατομμύρια δολάρια στην OpenAI, σύμφωνα με πληροφορίες που έδωσε την Τρίτη πρόσωπο που έχει γνώση του θέματος, καθώς ο ιαπωνικός όμιλος διπλασιάζει το στοίχημά του στον ιδιοκτήτη του ChatGPT.
Η νέα επένδυση θα αποτελεί μέρος ενός γύρου χρηματοδότησης που θα μπορούσε να συγκεντρώσει έως και 100 δισεκατομμύρια δολάρια για την OpenAI, αποτιμώντας την σε περίπου 830 δισεκατομμύρια δολάρια, ανέφερε η πηγή.
Επιδιώκοντας να βελτιώσει τη θέση της SoftBank στον αγώνα της τεχνητής νοημοσύνης, ο διευθύνων σύμβουλος Masayoshi Son τα έβαλε όλα στο τραπέζι με την OpenAI.
Τον Δεκέμβριο, η SoftBank ανακοίνωσε ότι ολοκλήρωσε μια επένδυση 41 δισεκατομμυρίων δολαρίων στην OpenAI, αποκτώντας μερίδιο 11%.
Η OpenAI αντιμετωπίζει αυξανόμενα κόστη για την εκπαίδευση και τη λειτουργία των μοντέλων τεχνητής νοημοσύνης της, καθώς ο ανταγωνισμός από την Alphabet ανεβάζει τον πήχη.
Η SoftBank, της οποίας οι μετοχές σημείωσαν άνοδο 3,5% στις πρωινές συναλλαγές στο Τόκιο, αρνήθηκε να σχολιάσει.
Τόσο η OpenAI όσο και η SoftBank είναι επίσης επενδυτές στο Stargate, μια πρωτοβουλία ύψους 500 δισεκατομμυρίων δολαρίων για την κατασκευή κέντρων δεδομένων τεχνητής νοημοσύνης για εκπαίδευση και συμπεράσματα, τα οποία, σύμφωνα με στελέχη, είναι ζωτικής σημασίας για τις φιλοδοξίες της αμερικανικής κυβέρνησης να διατηρήσει το προβάδισμα έναντι της Κίνας στον τομέα της τεχνητής νοημοσύνης.
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ:
- Να μπει τέλος στην προβολή του βίντεο του τραγικού δυστυχήματος στη Ρουμανία
- Στο ΕΣΠΑ η ενεργειακή αναβάθμιση του Δημαρχείου Αμαρουσίου με 3,198 εκατ. ευρώ
- SPACE HELLAS Α.Ε. - Δελτίο Τύπου Space Hellas_Αναβάθμιση Ψηφιακών Υποδομών για την Ενίσχυση των Υπηρεσιών Υγείας στο Νοσοκομείο ΑΧΕΠΑ
- PREMIA ΑΝΩΝΥΜΟΣ ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΕΠΕΝΔΥΣΕΩΝ ΣΕ ΑΚΙΝΗΤΗ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑ - ΑΠΟΚΤΗΣΗ ΙΔΙΩΝ ΜΕΤΟΧΩΝ
- Changan Ηellas: Νέα showroom η κινέζικη εταιρεία που εκπροσωπείται από τον Γ. Βασιλάκη (Autohellas)
- Ετοιμος δηλώνει ο Ζελένσκι να συναντηθεί με τον Πούτιν για την Ουκρανία
- Δύο γυναίκες νεκρές στη Θεσσαλονίκη σε υπόγειο 52χρονου ο οποίος ομολόγησε τη δολοφονία της μίας
- ΦΟΥΝΤΛΙΝΚ Α.Ε.Β.Ε. ΤΡΟΦ., ΑΝΤΙΠΡΟΣ/ΩΝ ΚΑΙ ΔΙΑΝΟΜΩΝ - ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΓΟΡΑ ΙΔΙΩΝ ΜΕΤΟΧΩΝ
Ακολουθήστε το financialreport.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις








