«Είμαι πάρα πολύ κουρασμένος. Δεν έχω κοιμηθεί όλο το βράδυ», τα πρώτα λόγια του Γιάννη Αντετοκούνμπο
Με το χάλκινο μετάλλιο κρεμασμένο στο στήθος επέστρεψαν οι Έλληνες διεθνείς από τη Ρίγα της Λετονίας, το μεσημέρι (15/9). Ο Ομοσπονδιακός τεχνικός, Βασίλης Σπανούλης, παρέλαβε την ανθοδέσμη από τον γενικό γραμματέα Αθλητισμού, Γιώργο Μαυρωτά, όπως και ένας ένας οι παίκτες του, που χθες (14/9) επικρατώντας της Φινλανδίας με 92-89, στον «μικρό» τελικό του Eurobasket 2025 ανέβηκαν στο βάθρο. Η εθνική ανδρών στο μπάσκετ είχε να κατακτήσει μετάλλιο από το Ευρωμπάσκετ του 2009 στην Πολωνία, δηλαδή πριν από 16 χρόνια.
Υπό τους ήχους του τραγουδιού των “Europe”, το “Final Countdown”, υποδέχτηκαν στο «Ελευθέριος Βενιζέλος» τους «χάλκινους» πρωταθλητές Ευρώπης. Δηλαδή με ένα τραγούδι που ηχούσε και στο ΣΕΦ, το 1987, όταν η παρέα του Νίκου Γκάλη και του Παναγιώτη Γιαννάκη χάριζε στην Ελλάδα το πρώτο χρυσό μετάλλιο σε ομαδικό άθλημα στην Ιστορία.
O Ομοσπονδιακός τεχνικός, Βασίλης Σπανούλης, επισήμανε: «Είναι πολύ ωραία υποδοχή, όπως αξίζει σε αυτή την ομάδα. Αυτό το μετάλλιο ανήκει σε όλη την Ελλάδα. Θέλαμε να δώσουμε χαρά σε όλο τον κόσμο. Θέλαμε να φέρουμε το μπάσκετ ψηλά. Το αξίζει αυτή η γενιά. Είμαι πολύ χαρούμενος που είμαι μέλος αυτής της επιτυχίας, αλλά όλα τα εύσημα ανήκουν στους παίκτες και σε όσους συνετέλεσαν. Εύχομαι αυτό το μετάλλιο να αναγεννήσει το ελληνικό μπάσκετ σε πολλούς τους τομείς».

O αρχηγός της εθνικής, Κώστας Παπανικολάου, επισήμανε: «Ευχαριστούμε για την υπέροχη υποδοχή. Νιώθουμε πάρα πολύ χαρούμενοι, ευλογημένοι, πάρα πολύ όμορφα συναισθήματα αυτά που βιώνουμε από χθες, κυρίως για τις αντιδράσεις που βλέπουμε από τον κόσμο. Τα μηνύματα αγάπης που έχουμε πάρει, όχι μόνο χθες, αλλά κυρίως μετά την ήττα από την Τουρκία. Τους ευχαριστούμε όλους πάρα πολύ. Η θετική τους ενέργεια, έδωσε τη δική της ώθηση. Με αυτή την επιτυχία καταφέραμε να μπούμε στα σπίτι των Ελλήνων. Τους ευχαριστούμε όλους πάρα πολύ από καρδιάς. Η δική μου γενιά ερωτεύθηκε το μπάσκετ με τον κόουτς ως παίκτη, τον Ζήση, τον Ντικούδη, τον Διαμαντίδη, τον Παπαλουκά, τον Τσαρτσαρή. Το μπάσκετ είναι ενιαίο. Ευχαριστούμε πάρα πολύ, ευελπιστούμε τα καλύτερα να είναι μπροστά μας».
![Αποθέωση της Εθνικής μπάσκετ στο αεροδρόμιο κατά την άφιξή της στην Ελλάδα από τους Ολυμπιακούς Αγώνες [videos] - Hellasjournal.com](https://hellasjournal.com/wp-content/uploads/2024/08/240807192243_basket-ethniki-ellados-730x487.jpg)
Ο σούπερ σταρ της εθνικής Ελλάδας και μέλος της καλύτερης πεντάδας του Ευρωμπάσκετ, Γιάννης Αντετοκούνμπο, δήλωσε: «Είμαι πάρα πολύ κουρασμένος. Δεν έχω κοιμηθεί όλο το βράδυ».

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ:
- Ευρωπαϊκές αγορές: Με θετικό πρόσημο «στο νήμα» – Βουτιά 24% από Stellantis
- Αναπτυξιακός: Εντάσσονται 112 επενδυτικά σχέδια σε μεταποίηση και τουριστικά Β. Αιγαίου με ενίσχυση 290 εκατ. ευρώ
- ΕΕ: Αυξάνει στο 79% τους δασμούς στα κινεζικά κεραμικά σκεύη για να αντιμετωπίσει το ντάμπινγκ
- ΕΚΤ προς ηγέτες ΕΕ: «Άμεση συλλογική δράση» για να απελευθερωθεί η ανάπτυξη – Πρόταση 5 μέτρων
- ΦΟΥΝΤΛΙΝΚ Α.Ε.Β.Ε. ΤΡΟΦ., ΑΝΤΙΠΡΟΣ/ΩΝ ΚΑΙ ΔΙΑΝΟΜΩΝ - ΓΝΩΣΤΟΠΟΙΗΣΗ ΣΥΝΑΛΛΑΓΩΝ
- Αιφνιδιασμός από ΕΦΚΑ: Ζητάει επιστροφή χρημάτων από παλαιές συντάξεις – Ποιες μπαίνουν στο «στόχαστρο»
- BALLY'S INTRALOT Α.Ε. - Αγορά ιδίων μετοχών
- Η Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν προτείνει νέες, πιο σκληρές κυρώσεις κατά της Ρωσίας – Οι νέοι «στόχοι»
Ακολουθήστε το financialreport.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις









