Γιατί «αντικειμενικά είναι το φθηνότερο
Ο κόσμος δεν πρέπει να έχει το άγχος ότι υποχρεωτικά πρέπει να πάει να διαλέξει τιμολόγιο ρεύματος. Σκεφτήκαμε τους ανθρώπους που δεν έχουν τον χρόνο και τη γνώση και προσπαθήσαμε να το απλουστεύσουμε με το πράσινο τιμολόγιο”, ανέφερε στον ΣΚΑΪ και την εκπομπή “Καλημέρα”, με τον Γιώργο Αυτιά, η υφυπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας Αλεξάνδρα Σδούκου.
Όπως επισήμανε η κα Σδούκου “αντικειμενικά, το κίτρινο τιμολόγιο είναι το φθηνότερο γιατί στο τέλος του μήνα σε χρεώνει με αυτό ακριβώς που έχεις καταναλώσει. Μία επιχείρηση που καταναλώνει πολλές κιλοβατώρες και την ενδιαφέρει το κόστος ενέργειας, τη συμφέρει να είναι στο κίτρινο τιμολόγιο”, ενώ για το πορτοκαλί τιμολόγιο τόνισε ότι “είναι το τιμολόγιο του μέλλοντος, εκεί θα πάμε κάποια στιγμή”.
Ερωτηθείσα για το πως θα κυμανθούν οι τιμές το νέο έτος, η κα Σδούκου απάντησε ότι “διαφαίνεται ότι θα υπάρξει μία αποκλιμάκωση στις τιμές”.
Μέχρι τώρα το υπουργείο Ενέργειας και Περιβάλοντος δια στόματος του αρμλόδιου υπουργού Θεόδωρου Σκυλακάκη προτείνει το πράσινο τιμολόγιο. Η υφυπουργός «έσπασε» τη γραμμή Σκυλακάκη.
Πάντως, αν ο υπουργός λέει πράσινο και η υφυπουργός κίτρινο, φανταστείτε τους «έρμους» τους καταναλωτές..
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ:
- Ιράν: Να απομακρυνθούν οι εργαζόμενοι από αμερικανικές εταιρείες στην περιοχή του Κόλπου
- «Πάγος» στις εξαργυρώσεις μεριδίων από fund της UBS
- Ευρωπαϊκές αγορές: Με απώλειες και σήμερα – Ρευστοποιήσεις ομολόγων
- Allwyn AG - Ανακοίνωση ρυθμιζόμενης πληροφορίας αναφορικά με το ύψος του μετοχικού κεφαλαίου της Εταιρείας και τον συνολικό αριθμό των μετοχών και δικαιωμάτων ψήφου
- ΠΑΠΟΥΤΣΑΝΗΣ ΑΒΕΕ ΚΑΤΑΝΑΛΩΤΙΚΩΝ ΑΓΑΘΩΝ - ΠΑΠΟΥΤΣΑΝΗΣ -Ανακοίνωση Μετοχών και Δικαιωμάτων Ψήφου
- Ιράν: Οι εργαζόμενοι σε βιομηχανίες ΗΠΑ – Ισραήλ να αποχωρήσουν ενόψει επίθεσης
- Ρούμπιο στους G7: Ο πόλεμος θα συνεχιστεί για άλλες 2 με 4 εβδομάδες
- BALLY'S INTRALOT Α.Ε. - Αγορά ιδίων μετοχών
Ακολουθήστε το financialreport.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις









