Η κατώτατη τιμή θα είναι στα 86,01 ευρώ η μεγαβατώρα και η μέγιστη στα 142,1 ευρώ η μεγαβατώρα
Αυξημένη κατά 25,47% θα είναι σήμερα η χονδρεμπορική τιμή του ρεύματος και στα 103,41 ευρώ η μεγαβατώρα, σύμφωνα με τα στοιχεία του χρηματιστηρίου ενέργειας.
Η κατώτατη τιμή θα είναι στα 86,01 ευρώ η μεγαβατώρα και η μέγιστη στα 142,1 ευρώ η μεγαβατώρα.
Το Σαββατοκύριακο η τιμή του ρεύματος είχε υποχωρήσει στα 82,42 ευρώ η μεγαβατώρα (Κυριακή) και στα 97,09 ευρώ η μεγαβατώρα (Σάββατο).
Για σήμερα το ενεργειακό μείγμα προβλέπεται να περιλαμβάνει φυσικό αέριο σε ποσοστό 38,53%, ΑΠΕ σε ποσοστό 32,63%, εισαγωγές σε ποσοστό 17,95% και μεγάλα υδροηλεκτρικά σε ποσοστό 5,26%.
Σύμφωνα με τα στοιχεία του ΑΔΜΗΕ η αιχμή της ζήτησης για σήμερα προβλέπεται να φτάσει στα 6360MW στις 12,30 το μεσημέρι, ώρα κατά την οποία οι ΑΠΕ θα συνεισφέρουν στο σύστημα πάνω από 50% ή αλλιώς 3710MW. Το βράδυ όταν δε θα υπάρχει αυξημένη διείσδυση των ΑΠΕ η αιχμή θα φτάσει στα 6239MW στις 20,00 και εκείνη την ώρα θα υπάρχει αυξημένη συνεισφορά με 3297MW των θερμικών μονάδων.
Βάσει προγραμματισμού του ΑΔΜΗΕ για σήμερα δεν προβλέπεται να συμμετάσχει στην αγορά καμία λιγνιτική μονάδα. Από τις μονάδες του φυσικού αερίου θα μπουν στο σύστημα το Λαύριο 5, η Μεγαλόπολη 5, ο Ήρωνας, οι μονάδες της Elpedison σε Θεσσαλονίκη και Θίσβη, η Protergia και ο Άγιος Νικόλαος 2.
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ:
- Ευρωπαϊκές αγορές: δεύτερο πτωτικό σερί στη δίνη πολέμου στο Ιράν και πετρελαίου
- ΟΣΕ: Επ’ αόριστον αναστολή λειτουργίας του Οδοντωτού στα Καλάβρυτα
- Χάος στην Κηφισίας λόγω δυο τροχαίων- Ενεπλάκη και μηχανή της ΕΛ.ΑΣ, ένας τραυματίας (video)
- ΓΣΕΒΕΕ: 5 μέτρα – πυλώνες για την προστασία επιχειρήσεων και νοικοκυριών από την κρίση στη Μ. Ανατολή
- Ισπανία: Δημοσιονομικά μέτρα για τη συγκράτηση των τιμών σε ρεύμα και καύσιμα
- WSJ: Η Saudi Aramco σε επαφές με την Ουκρανία για αγορά drones
- Eurobank: Η οικονομία ανέκτησε το 48,7% των απωλειών της κρίσης χρέους
- Honda: Kατέγραψε τις πρώτες ετήσιες ζημίες από την εισαγωγή της στο χρηματιστήριο τη δεκαετία του 1950
Ακολουθήστε το financialreport.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις








