Στα 185,59 ευρώ ανά Mwh διαμορφώθηκε η χονδρεμπορική τιμή του ρεύματος για την Τετάρτη 4 Αυγούστου. Μόνο σε μία μόλις ημέρα το κόστος ενέργειας αυξήθηκε 20% ή 31 ευρώ ανά Mwh. Πρόκειται για νέο ρεκόρ στην εγχώρια αγορά ενέργειας.
Αυτό το κόστος θα επιβαρύνει την τσέπη των καταναλωτών αφού αργά ή γρήγορα θα καταγραφεί στους λογαριασμούς του ρεύματος. Οι καταναλωτές δεν μπορούν να διανοηθούν το μέγεθος του κόστους στους λογαριασμούς Σεπτεμβρίου ενώ οι εκκαθαριστικοί για την αποπληρωμή τους μπορεί να απαιτήσουν και ένα βασικό μισθό για την εξόφληση τους.
Πέρυσι τον Αύγουστο το κόστος της Mwh ήταν στα 53,491 ευρώ. Η ποσοστιαία άνοδος της Mwh ανέρχεται σε 246% σε διάστημα 12 μηνών.
Για παράδειγμα τετραμηνιαίος λογαριασμός ρεύματος 200 ευρώ πέρυσι με τις τρέχουσες τιμές θα ανέλθει σε 492 ευρώ για την ίδια κατανάλωση ρεύματος.
Να σημειωθεί ότι η ΔΕΗ θα υλοποιήσει τη ρήτρα αναπροσαρμογής στα τιμολόγια ρεύματος από την Πέμπτη 5 Αυγούστου. Με την εφαρμογή της ρήτρας οι πελάτες και της ΔΕΗ θα πληρώσουν το πραγματικό κόστος του ρεύματος, όπως και το σύνολο των καταναλωτών ανεξάρτητα από τον πάροχο που έχουν επιλέξει.
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ:
- Βρετανία και Γαλλία συμφώνησαν σε πιλοτικό πρόγραμμα «ανταλλαγής μεταναστών»
- Eurobank: Κάτω από το 5% το ποσοστό της Helikon
- Ευρωπαϊκές αγορές: Την σκυτάλη των ρεκόρ πήρε ο FTSE 100
- ΚΑΣ: «Ναι» στο ραντάρ του νέου αεροδρομίου εντός του αρχαιολογικού χώρου στο Καστέλλι Ηρακλείου
- MIG: Προσύμφωνο για πώληση του Poslovni Center του Βελιγραδίου έναντι 21 εκατ. ευρώ
- Υπ. Παιδείας: Η εξεταστέα ύλη για τις Πανελλαδικές του 2026 ανά μάθημα
- ΕΛΛΑΚΤΩΡ: Εγκρίθηκε η εξαγορά της Άκτωρ Παραχωρήσεις από την Aktor
- QNR: Προχώρησε σε διπλή εξαγορά για επιχειρησιακές λύσεις SAP
Ακολουθήστε το financialreport.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις