Αποτελεί παράδοξο και οξύμωρο σχήμα πως η οικογένεια Μαντωνανάκη που κατέχει πλήθος μεγάλων ξενοδοχειακών μονάδων όπως το Grand Resort Λαγονήσι και το Elounda Beach και άλλα στην Κρήτη και στην Ελλάδα και οφείλει κατά τις τράπεζες 460 εκατ. ευρώ καταφέρνει να κερδίζει δίκες και να υποχρεώνει τις τράπεζες να σέρνονται πίσω από τις δικαστικές αποφάσεις.
Δεν έχει να κάνει μόνο με την ομάδα των νομικών αλλά και τα επιχειρήματα που προβάλλει κάθε φορά η κάθε πλευρά… και οι τράπεζες έως τώρα μπορεί στο παρασκήνιο να εμφανίζονται εξοργισμένες με τον όμιλο Μαντωνανάκη αλλά στο προσκήνιο… κερδίζει τις δικαστικές μάχες ή κατά το ορθότερο κάποιες – κρίσιμες – δικαστικές μάχες.
Το πρόβλημα είναι ότι οι οφειλές παραμένουν και μια πρόταση που έχει υπάρξει – και στο παρελθόν – είναι η οικογένεια Μαντωνανάκη να παραιτηθεί της σύμβασης με το ελληνικό δημόσιο στο Grand Resort Λαγονήσι.
Να αναφερθεί ότι η περιοχή στην οποία βρίσκεται στο πολυτελές ξενοδοχείο Grand Resort Λαγονήσι ανήκει στο ελληνικό δημόσιο και έχει εκχωρηθεί για πολλά χρόνια στον όμιλο Μαντωνανάκη που πραγματοποίησε μια μεγάλη επένδυση.
Με βάση την πρόταση αυτή το δημόσιο θα αναλάμβανε το ξενοδοχείο Grand Resort Λαγονήσι και από την πώληση θα διαγράφονταν σχεδόν 400 εκατ. δάνεια του ομίλου Μαντωνανάκη ο οποίος θα κρατούσε τα ξενοδοχεία στην Κρήτη και σε άλλες περιοχές.
Ωστόσο, η πρόταση αυτή προσκρούει στην άρνηση του ομίλου Μαντωνανάκη να παραδώσει το Grand Resort Λαγονήσι…
Εσχάτως στην υπόθεση έχει εμπλακεί κορυφαίος Έλληνας τραπεζίτης ο οποίος λόγω και της καταγωγής από την Κρήτη, επιχειρεί να δώσει μια λύση μεταξύ του ομίλου Μαντωνανάκη και των ελληνικών τραπεζών.
Υπάρχουν σοβαρές ενδείξεις ότι η νέα πρόταση που εξετάζεται θα μπορούσε να τύχει ευνοϊκής αντιμετώπισης, ωστόσο μια τράπεζα αντιδρά και ίσως εύλογα επειδή το δανειακό άνοιγμα δεν είναι μικρό και οι δικαστικές διαμάχες έχουν κλονίσει τις σχέσεις.
Αλλά τα κοπέλια επιμένουν. Και πολιτικά με τον συντοπίτη…
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ:
- Απεργιακές κινητοποιήσεις ετοιμάζει το σωματείο στον σιδηρόδρομο μετά την απόλυση Γενιδούνια
- Μεντβέντεφ για συμφωνία ΗΠΑ-Ουκρανίας για ορυκτά: Ο Τραμπ ανάγκασε το Κίεβο να πληρώσει
- Βολές Μανιατάκη για τις διαδικασίες που ακολουθεί η Βουλή για Τέμπη
- Επιστολή Ευρωβουλευτών σε Μητσοτάκη για το ρόλο Ελλήνων εφοπλιστών στη διακίνηση ρώσικου πετρελαίου
- Κάλπες για δήμους, βαρόμετρο για τα κόμματα, στο Ηνωμένο Βασίλειο
- ΕΥΔΑΠ: Σε αναμονή για τις αναπροσαρμογές στα τιμολόγια και για τον διαγωνισμό για τους νέους υδρομετρητές
- Οι πρώτες αντιδράσεις μετά τη συμφωνία των ΗΠΑ για τα ορυκτά της Ουκρανίας
- Ο Σύνδεσμος Μεταλλευτικών Επιχειρήσεων γιόρτασε τα 100 χρόνια του κλάδου
Ακολουθήστε το financialreport.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις