Πρόκειται προσωπικά δεδομένα κάθε είδους χρηστών μια πλειάδας δημοφιλών πλατφορμών και ιντερνετικών υπηρεσιών
Η προσπάθεια παράνομης απόκτησης προσωπικών δεδομένων των χρηστών του Διαδικτύου για κάθε λογής κακόβουλη χρήση από τους στρατούς των χάκερ που δρουν στον κυβερνοχώρο είναι πλέον καθημερινή ρουτίνα. Οι επιθέσεις των χάκερ για μαζική απόκτηση αρχείων είναι συνεχείς και πολύ συχνά πετυχημένες.
Ερευνητές των ιστοτόπων Cybernews και Security Discοvery που παρέχουν υπηρεσίες ανεξάρτητων ερευνών ασφαλείας στο Διαδίκτυο, συμβουλών ηλεκτρονικής ασφάλειας αλλά και ενημέρωση σχετικά με αυτά τα ζητήματα υποστηρίζουν ότι ανακάλυψαν την «Μητέρα όλων των Παραβιάσεων» όπως την χαρακτηρίζουν. Οι ερευνητές αναφέρουν ότι εντόπισαν σε ένα μη ασφαλές ιστότοπο την παρουσία 12 terabytes προσωπικών δεδομένων που μεταφράζεται σε 26 δισ. αρχεία.
Πρόκειται προσωπικά δεδομένα κάθε είδους χρηστών μια πλειάδας δημοφιλών πλατφορμών και ιντερνετικών υπηρεσιών όπως το X (πρώην Twitter), το Dropbox, το Linkedin, το MySpace κ.α. καθώς και των κινεζικών ιντερνετικών γιγάντων Weibo και Tencent. Μόνο από τις δύο κινεζικές εταιρείες διέρρευσαν πάνω από δύο δισ. αρχεία.
Εικάζεται ότι αυτό το κολοσσιαίο πακέτο δεδομένων δεν προέρχεται από διαφορετικές πηγές κλοπής αλλά από μια και μόνο πηγή, από κάποιο ιδιώτη ή εταιρεία/υπηρεσία που διαχειρίζεται τεράστιο όγκο προσωπικών δεδομένων. Όμως οι ερευνητές πιστεύουν ότι είναι εξαιρετικά δύσκολο αν όχι αδύνατο να αποκαλυφθεί αυτή η αρχική πηγή.
Τα δεδομένα είναι πλέον διαθέσιμα στον κόσμο των χάκερ και υπάρχει έντονη ανησυχία για ένα τσουνάμι κυβερνοεπιθέσεων που θα ξεσπάσει το προσεχές διάστημα με θύματα όλους όσους έχουν την ατυχία να βρίσκονται τα προσωπικά τους δεδομένα σε αυτό. Οι ερευνητές αναφέρουν ότι ο μεγαλύτερος κίνδυνος υπάρχει για εκείνους που στα αρχεία που διέρρευσαν βρίσκεται κάποιος τραπεζικός τους λογαριασμός ή κωδικοί πρόσβασης σε διάφορες υπηρεσίες και θα πρέπει να είναι οι πρώτοι που θα πρέπει να ενημερωθούν για να για να μην βρεθούν ενώπιον δυσάρεστων καταστάσεων. Φυσικά θα πρέπει να ενημερωθεί το σύνολο των ατόμων που έχουν διαρρεύσει τα προσωπικά τους δεδομένα για γνωρίζουν τι συμβαίνει και αν χρειάζεται να κάνουν κάτι για αυτό.
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ:
- ΓΙΩΤΗΣ: Νέα διανομή 1,06 εκατ. € και «φρέσκοι» ΚΑΔ
- Μπαρτσελόνα – Ολυμπιακός 6-1: Κατέρρευσε με τη συμβολή του Ελβετού διαιτητή
- Έφυγε ο «Νιόνιος», στα 80 του χρόνια
- Ευρώπη και Ουκρανία ετοιμάζουν πρόταση 12 σημείων για τερματισμό του πολέμου
- Ουκρανία: Αυξάνει τις αμυντικές δαπάνες σε νέο ρεκόρ με πάνω από 70 δισ. δολάρια το 2025
- Κυριακούλης: Παρέλευση προθεσμίας για την σύναψη ομολογιακού
- Q&R: Καταβολή τιμήματος 746.662 ευρώ για το 76,19% της Alexander Moore S.A.
- Ευρωπαϊκές αγορές: Θετικά πρόσημα με νέο ιστορικό υψηλό για τον CAC 40
Ακολουθήστε το financialreport.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις