Οι πολυεθνικές πρέπει να τολμήσουν και να επενδύσουν εδώ, στο σταυροδρόμι των λαών, μεταξύ ανατολής και Δύσης, τόνισε η Διευθύνουσα Σύμβουλος της UNI-PHARMA SA & InterMed SA στο Οικονομικό Φόρουμ των Δελφών
«Με την έξαρση της πανδημίας φορείς, αξιωματούχοι και ο απλός κόσμος κατάλαβαν τη σημασία της φαρμακευτικής βιομηχανίας», τόνισε η Ιουλία Τσέτη, Διευθύνουσα Σύμβουλος της UNI-PHARMA SA & InterMed SA, μιλώντας στο 9ο Οικονομικό Φόρουμ των Δελφών.
Ενώ πρόσθεσε: «Το ότι το φάρμακο είναι το δεύτερο εξαγώγιμο προϊόν, φτάνοντας στα 2,6 δισ. ευρώ τα λέει όλα. Σημασία έχει να ενδυναμωθεί η εγχώρια παραγωγή. Υπάρχουν σχέδια συνεχόμενα για νέες βιομηχανικές παραγωγές. Εμείς οι βιομήχανοι να έχουμε έναν σταθερό ορίζοντα τεσσάρων ετών, με συνεργασίες με ερευνητικά κέντρα και πανεπιστήμια. Μέσα στο clawback θα έπρεπε να ήταν δαπάνες για τις κλινικές μελέτες και να συνιδρύσουμε τέτοιες με λ.χ. νεοφυείς επιχειρήσεις. Αφήστε μας ελεύθερους, πρόκειται για μια μνημονιακή στρέβλωση, πρέπει να τελειώσει. Πάνω από όλα είναι η εξωστρέφεια και το κοινωνικό αποτύπωμα. Υπάρχουν προοπτικές μεγάλης ανάπτυξης. Οι πολυεθνικές πρέπει να τολμήσουν και να επενδύσουν εδώ, στο σταυροδρόμι των λαών, μεταξύ ανατολής και Δύσης. Έχουμε αποδείξει πόσο καλοί φύλακες των ευρωπαϊκών ιδανικών και ιδεωδών είμαστε».
Για την υποψηφιότητά της στον ΣΕΒ, σημείωσε: «Μετά από τέσσερα χρόνια διακονίας στο ΔΣ του ΣΕΒ, είναι η επόμενη εξέλιξη. Έχω ηθική υποχρέωση να δώσω το μήνυμα στο χώρο του επιχειρείν, να μεγαλώσει περαιτέρω ένας Σύνδεσμος. Χρειάζεται να πάμε ένα βήμα παραπέρα. Περισσότερη εξωστρέφεια, περισσότερο συμπερίληψη, περισσότερο ωφελιμότητα, όχι μόνο για τα μέλη του ΣΕΒ, αλλά για την κοινωνία».
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ:
- Τι σηματοδοτεί η είσοδος της Alter Ego Media στα ζωντανά θεάματα μέσω της εταιρείας του Διονύση Παναγιωτάκη
- Πιερρακάκης στα 20χρονα του Bruegel: «Χρειαζόμαστε μια ενιαία αγορά όχι 27 εκδοχές της»
- Ευρωπαϊκές αγορές: Μεικτά πρόσημα μετά τα αμετάβλητα επιτόκια της ΕΚΤ
- Εργαζόμενοι ΕΛΤΑ για κλείσιμο καταστημάτων: Εφαρμόζεται «σχέδιο Αρμαγεδδώνας»
- Placement για το 3,7% των μετοχών της HelleniQ Energy
- CrediaBank: Παραιτήθηκε από το ΔΣ η Δέσποινα Δοξάκη
- Τέμπη: Ξανά διακοπή στη δίκη με τα βίντεο της εμπορικής αμαξοστοιχίας
- CPI: Υποχώρηση εσόδων και ζημιογόνο αποτέλεσμα – Σε εξέλιξη εταιρικός μετασχηματισμός
Ακολουθήστε το financialreport.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
 
 







