Ο Βρετανός μετέτρεψε την pole position σε μια σπουδαία νίκη στο Grand Prix της Αυστρίας, ενώ ο Φερστάπεν κράτησε τη δεύτερη θέση στην τελική αντεπίθεση του Αντονέλι
Τη δεύτερη νίκη του στο φετινό πρωτάθλημα της Formula 1 και πρώτη μετά τον εναρκτήριο αγώνα της χρονιάς στην Αυστραλία, πανηγύρισε ο Τζορτζ Ράσελ στο Grand Prix της Αυστρίας.
Ο Βρετανός «πιλότος» οδήγησε την κούρσα στην πίστα του Σπίλμπεργκ ουσιαστικά από την αρχή ως το τέλος και είδε πρώτος την καρό σημαία, επαναφέροντας στην κορυφή τη Mercedes, μετά το «διάλειμμα» της νίκης του Λιούις Χάμιλτον στη Βαρκελώνη.
Με πολύ καλό αγώνα και εκμεταλλευόμενος προβλήματα και λάθη της Ferrari, ο Μαξ Φερστάπεν έφερε τη Red Bull στη δεύτερη θέση του βάθρου, καθώς άντεξε στην επίθεση της έτερης Mercedes του Ιταλού Κίμι Αντονέλι, ο οποίος τελικά αρκέστηκε στην τρίτη θέση και συνεχίζει να προπορεύεται στη γενική κατάταξη.
Ο Ράσελ κράτησε στην εκκίνηση το προβάδισμα που είχε με την pole position και συνέχισε απτόητος, πέφτοντας προσωρινά από την πρώτη θέση μόνο μετά τα δύο πιτ-στοπ του.
Ο μεγάλος κερδισμένος της πρώτης στροφής ήταν ο Φερστάπεν, που ανέβηκε από πέμπτος, τρίτος και λίγο αργότερα δεύτερος, καθώς οι δύο Ferrari (που εκίνησαν από τη δεύτερη και την τρίτη θέση) είχαν προβλήματα ισχύος και παράλληλα ο Λιούις Χάμιλτον έκανε ένα -αχρείαστο επιπλέον πιτ-στοπ, που τον άφησε πιο πίσω.
Η κατάταξη στις πρώτες πέντε θέσεις παγιώθηκε μετά τον δεύτερο κύκλο αλλαγής ελαστικών και δεν διαφοροποιήθηκε, παρότι στους τελευταίους γύρους οι διαφορές μεταξύ των τριών προπορευόμενων μειώθηκαν αισθητά. Μάλιστα, στην τελευταία στροφή ο Αντονέλι έφτασε σε απόσταση αναπνοής από τον Φερστάπεν, αλλά δεν βρήκε ευκαιρία να επιχειρήσει προσπέρασμα και συμβιβάστηκε με την τρίτη θέση.
Russell wins from Verstappen and Antonelli! 😮💨👏
These are your points finishers at the Red Bull Ring 👇#F1 #AustrianGP pic.twitter.com/oDoVi6bMQY
— Formula 1 (@F1) June 28, 2026
Η βαθμολογία των οδηγών:

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ:
- Qualcomm: Έρχονται απολύσεις παγκοσμίως με κριτήριο την απόδοση των εργαζομένων
- Καμπανάκι Κάλας για επισιτιστική κρίση από τα ρωσικά χτυπήματα στη Μαύρη Θάλασσα
- Πορτογαλία: Η αστυνομία διέλυσε καταυλισμούς διαμαρτυρίας για τη στέγαση – 55 συλλήψεις σε Λισαβόνα και Πόρτο
- Ξεκίνησαν οι εγγραφές για τον 10ο Διαγωνισμό Στατιστικής της ΕΛΣΤΑΤ
- Περιφερειακά αεροδρόμια: Άνοδος 5,2% στην επιβατική κίνηση το 9μηνο – Στην κορυφή το Ηράκλειο
- Σοβαρό πρόβλημα στις πληρωμές με Revolut λόγω δυσλειτουργιών στο διαδίκτυο
- Ομόφωνη δικαίωση της Τυχεροπούλου από το Πειθαρχικό Συμβούλιο της ΑΑΔΕ
- Πρόσκληση Ράμα σε διάλογο εν μέσω έκρυθμης κατάστασης στην Αλβανία
προτεινόμενη πηγή στην Google
Ακολουθήστε το financialreport.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις








