Το Ισραήλ χρησιμοποίησε αμερικανικά όπλα στον πόλεμό του εναντίον της παλαιστινιακής οργάνωσης Χαμάς στη Λωρίδα της Γάζας
Οι ΗΠΑ, βασικός διπλωματικός και στρατιωτικός σύμμαχος του Ισραήλ, ανακοίνωσαν χθες Παρασκευή ότι ενέκριναν την πώληση πυρομαχικών, εκσκαφέων και άλλου εξοπλισμού συνολικής αξίας 3 δισεκ. δολαρίων στη συμμαχική τους χώρα.
Ο Αμερικανός υπουργός Εξωτερικών Μάρκο Ρούμπιο ενέκρινε την πώληση στο Ισραήλ βομβών, κεφαλών και κιτ καθοδήγησης αξίας άνω των 2,5 δισεκ. δολαρίων και εκσκαφέων και άλλου εξοπλισμού αξίας σχεδόν 300 εκατ. δολαρίων, επεσήμανε η αρμόδια υπηρεσία DSCA.
Η πώληση αυτή «θα βελτιώσει την ικανότητα του Ισραήλ να αντιμετωπίσει τις τρέχουσες και τις μελλοντικές απειλές, θα ενισχύσει την άμυνα στο έδαφός του και θα χρησιμεύσει ως αποτρεπτικό μέσο».
Το Ισραήλ χρησιμοποίησε αμερικανικά όπλα στον πόλεμό του εναντίον της παλαιστινιακής οργάνωσης Χαμάς στη Λωρίδα της Γάζας.
Στις αρχές Φεβρουαρίου η κυβέρνηση του Αμερικανού προέδρου Ντόναλντ Τραμπ είχε εγκρίνει την πώληση στο Ισραήλ βομβών, πυρομαχικών και πυραύλων συνολικής αξίας 7,4 δισεκ. δολαρίων.
Ένα πρώτο φορτίο αμερικανικών βαρέων όπλων παραδόθηκε λίγες ημέρες αργότερα, είχε ανακοινώσει το ισραηλινό υπουργείο Άμυνας, κάνοντας λόγο για «σημαντικό πλεονέκτημα για τον στρατό».
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ:
- Χρηματοδότηση 13,5 εκατ. ευρώ για στήριξη της δημοσιογραφίας από την ΕΕ
- ΕΕ: Εχει τόσο εμπιστοσύνη στον Τραμπ που ετοιμάζει «Plan B» για ειρηνευτικό σχέδιο και κυρώσεις κατά της Ρωσίας
- Η AKTOR εξαγόρασε και την ΑΚΤΩΡ Παραχωρήσεις από τον όμιλο ΕΛΛΑΚΤΩΡ
- Παρελθόν από τη Hellenic Train ο πρόεδρος των μηχανοδηγών Κώστας Γενιδούνιας
- Κομισιόν: Ενέκρινε την εξαγορά του τηλεοπτικού σταθμού Alpha από United και Motor Oil
- Ευρωπαϊκές αγορές: Θετικό κλείσιμο μετά τα στοιχεία για την πτώση του το αμερικανικού ΑΕΠ
- Μπλε Κέδρος: Στα 9,05 εκατ. ευρώ τα καθαρά κέρδη το 2024
- Yalco – Κωνσταντίνου ΑΕ: Υπέγραψε συμφωνία εξυγίανσης με τους πιστωτές της
Ακολουθήστε το financialreport.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις