Η υπόθεση θα προσδιοριστεί εκ νέου με νέα έδρα και θα δικαστεί από την αρχή
Από την αρχή θα ξεκινήσει η δίκη για τα «χαμένα» βίντεο από τον Εμπορευματικό Σταθμό της Θεσσαλονίκης αφού το Συμβούλιο Πλημμελειοδικών Λάρισας έκανε δεκτή τη δήλωση αποχής που υπέβαλε σήμερα το μεσημέρι η πρόεδρος της δίκης για τα βίντεο της εμπορικής αμαξοστοιχίας που συγκρούστηκε στην τραγωδία των Τεμπών.
Μετά από αυτή την εξέλιξη, η δίκη αναβάλλεται επ’αόριστον.
Η πολύωρη διαδικασία ολοκληρώθηκε με το δικαστικό συμβούλιο να βάζει τέλος σε αυτή τη σύνθεση. Η υπόθεση θα προσδιοριστεί εκ νέου με νέα έδρα και θα δικαστεί από την αρχή.
Όλα ξεκίνησαν όταν η δικηγόρος οικογενειών θυμάτων και πρόεδρος της Πλεύσης Ελευθερίας Ζωή Κωνσταντοπούλου αναφέρθηκε εκ νέου την παρουσία του προέδρου της Ένωσης Δικαστών και Εισαγγελέων Χριστοφόρου Σεβαστίδη στη Λάρισα τη μέρα που στη συνέχεια η Πρόεδρος είχε αποχωρήσει από τη δίκη μετά από αδιαθεσία.
Η πρόεδρος απάντησε λέγοντας: «Δεν θα μπω στη διαδικασία να σας κοινοποιήσω στοιχεία που αφορούν τον ιατρικό μου φάκελο, όσα έχουν αναφερθεί για πιέσεις στερούνται βασιμότητας. Δεν δέχθηκα καμία πίεση από κανέναν και δεν συναντήθηκα με κανέναν». Σε εκείνο το σημείο δημιουργήθηκε μεγάλη ένταση ανάμεσα στην Κωνσταντοπούλου, την Πρόεδρο και τον πατέρα θύματος κ. Τηλκερίδη ο οποίος τόνισε: «Μας έχετε κουράσει κυρία πρόεδρε, είστε υπεύθυνη για όλη αυτή την κατάσταση». Η ένταση επανελήφθηκε και στη συνέχεια της συζήτησης της υπόθεσης.
Υπενθυμίζεται ότι η συγκεκριμένη δίκη αφορά στη διαχείριση του βιντεοληπτικού υλικού της εμπορικής αμαξοστοιχίας και ειδικότερα, σύμφωνα με το κατηγορητήριο, τη μη προσκόμιση των βίντεο από τον Εμπορευματικό Σταθμό Θεσσαλονίκης στον εφέτη ανακριτή της κύριας υπόθεσης και την επανεγγραφή νέων δεδομένων στον ψηφιακό σκληρό δίσκο, τους πρώτους μήνες μετά το σιδηροδρομικό δυστύχημα, που είχε ως αποτέλεσμα να καθίσταται αδύνατη η ανάκτηση του υλικού όταν αυτό παραδόθηκε, τελικά, στον ανακριτή το καλοκαίρι του 2023.
Κατηγορούμενοι στην υπόθεση είναι ένας πρώην πρόεδρος του ΟΣΕ, ένας πρώην διευθύνων σύμβουλος του ΟΣΕ και ο νόμιμος εκπρόσωπος της Interstar Security, της εταιρείας που έχει αναλάβει τη φύλαξη και βιντεοεπιτήρηση του σιδηροδρομικού δικτύου του ΟΣΕ από το 2017.
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ:
- CPI Α.Ε ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΩΝ ΥΠΟΛΟΓΙΣΤΩΝ - Οικονομική έκθεση CPI A.E. (2026,Ετήσιος ισολογισμός,Ενοποιημένη)-iXBRL
- ΝΑΚΑΣ ΜΟΥΣΙΚΗ - Οικονομική έκθεση ΦΙΛΙΠΠΟΣ ΝΑΚΑΣ Α.Β.Ε.Τ.Ε. (2026,Ετήσιος ισολογισμός,Ενοποιημένη)-iXBRL
- «Χωριάτικο»: Προφυλακίστηκε ο Άγγελος Γιαννακόπουλος
- ΦΟΥΝΤΛΙΝΚ Α.Ε.Β.Ε. ΤΡΟΦ., ΑΝΤΙΠΡΟΣ/ΩΝ ΚΑΙ ΔΙΑΝΟΜΩΝ - ΓΝΩΣΤΟΠΟΙΗΣΗ ΣΥΝΑΛΛΑΓΩΝ
- Ευρωπαϊκά χρηματιστήρια: Οι ισχυρές εταιρικές επιδόσεις έφεραν κέρδη – Στο επίκεντρο η ΕΚΤ
- Γκράβα: Ανοίγουν τη Δευτέρα 2 Νοεμβρίου τα σχολεία – Κλειστή η παροχή φυσικού αερίου
- KAFEA TERRA: Αύξηση τζίρου 17,7% στα 139,4 εκατ. ευρώ το 2025, αλλά μείωση κερδών 16,6%
- Δικηγορικοί Σύλλογοι κατά κυβέρνησης για τα «κόκκινα» δάνεια: «Προκλητική ρύθμιση υπέρ τραπεζών και funds»
προτεινόμενη πηγή στην Google
Ακολουθήστε το financialreport.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις









