Ο δείκτης καταναλωτικής εμπιστοσύνης που καταρτίζει το πανεπιστήμιο Μίτσιγκαν υποχώρησε στις 57,9 μονάδες από 64,7 τον Φεβρουάριο
Ελεύθερη πτώση σημείωσε η καταναλωτική εμπιστοσύνη τον Μάρτιο στις ΗΠΑ και οι προσδοκίες για τον πληθωρισμό εκτινάχτηκαν εν μέσω ανησυχιών ότι οι δασμοί του προέδρου Ντόναλντ Τραμπ θα οδηγήσουν υψηλότερα τις τιμές και θα υπονομεύσουν τη δυναμική της οικονομίας.
Ο δείκτης καταναλωτικής εμπιστοσύνης που καταρτίζει το πανεπιστήμιο Μίτσιγκαν υποχώρησε στις 57,9 μονάδες αυτό τον μήνα από 64,7 τον Φεβρουάριο. Το επίπεδο αυτό είναι το χαμηλότερο των τελευταίων 29 μηνών.
Οι αναλυτές προέβλεπαν ότι ο δείκτης θα υποχωρήσει στις 63,1 μονάδες.
Όπως μεταδίδει το Reuters, ο δείκτης έχει διαγράψει όλα τα κέρδη που αποκόμισε μετά την εκλογική νίκη του Τραμπ τον Νοέμβριο.
Εν τω μεταξύ, σύμφωνα με την έρευνα του Μίτσιγκαν, μεγάλη άνοδο σημείωσαν οι προσδοκίες των καταναλωτών για τον πληθωρισμό σε σχέση με τον Φεβρουάριο. Ειδικότερα, οι αναλυτές ανέμεναν τον Μάρτιο ότι ο πληθωρισμός μετά από έναν χρόνο θα βρίσκεται στο επίπεδο του 4,9% έναντι 4,3% που ανέμεναν τον Φεβρουάριο.
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ:
- Στις 22 Ιουνίου η υπογραφή της σύμβασης για το αεροδρόμιο Καλαμάτας, πότε αρχίζουν τα έργα
- Στο 2,8% παρέμεινε ο πληθωρισμός στη Βρετανία τον Μάιο κόντρα στις προβλέψεις για άνοδο
- Ισχυρή βελτίωση στο εμπορικό ισοζύγιο της Ιαπωνίας με άλμα 17% στις εξαγωγές
- Γιάννης Εμιρζάς: Νέος CCO στο Saracakis Group, έναν χρόνο μετά την παραίτησή του από CEO της Kosmocar
- ΒΟΓΙΑΤΖΟΓΛΟΥ ΑΝΩΝΥΜΟΣ ΕΤΑΙΡΙΑ - ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΑΠΟΦΑΣΕΩΝ ΓΕΝΙΚΗΣ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗΣ
- PERFORMANCE TECHNOLOGIES Α.Ε. - Γνωστοποίηση αγοράς ιδίων μετοχών της 16.6.2026
- ΗΠΑ και Ιράν υπογράφουν εκεχειρία σε όλα τα μέτωπα σύμφωνα με το Bloomberg
- Πλαστικά Κρήτης: Στα 46,8 εκατ. ευρώ το μετοχικό κεφάλαιο με ονομαστική αξία μετοχής 1,71 ευρώ
προτεινόμενη πηγή στην Google
Ακολουθήστε το financialreport.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις








