Σε μηνιαία βάση ο δείκτης αυξήθηκε 0,2%, όπως προέβλεπαν και οι αναλυτές - Τον Ιούνιο είχε σημειώσει άνοδο 0,1%
O προτιμώμενος δείκτης της Fed για τον πληθωρισμό στις ΗΠΑ αυξήθηκε με ήπιο ρυθμό ενισχύοντας το σχέδιο εκκίνησης στη μείωση επιτοκίων τον επόμενο μήνα. Παράλληλα, οι δαπάνες των νοικοκυριών ενισχύθηκαν 0,4% τον Ιούλιο.
Ειδικότερα, ο δείκτης τιμών προσωπικών καταναλωτικών δαπανών (PCE) παρέμεινε στο 2,5% σε ετήσια βάση, στα ίδια επίπεδα με τον προηγούμενο μήνα και σε ευθυγράμμιση με τις προβλέψεις των αναλυτών. Ο δείκτης είχε φτάσει στο επίπεδο του 7% τον Ιούνιο του 2022.
Σε μηνιαία βάση ο δείκτης αυξήθηκε 0,2%, όπως προέβλεπαν και οι αναλυτές. Τον Ιούνιο είχε σημειώσει άνοδο 0,1%.
Εξαιρουμένων των ευμετάβλητων κατηγοριών των τροφίμων και της ενέργειας, ο λεγόμενος δομικός δείκτης τιμών PCE πραγματοποίησε άνοδο 2,6% σε ετήσια βάση, στα ίδια επίπεδα που είχε καταγράψει τον προηγούμενο μήνα και έναντι πρόβλεψης 2,7%.
Σε μηνιαία βάση, ο δομικός δείκτης κατέγραψε άνοδο 0,2%, σύμφωνα με τις προβλέψεις και στο ίδιο επίπεδο με τον προηγούμενο μήνα.
Σε ετήσια βάση τριμήνου -μέτρηση που δίνει μια πιο ακριβή εικόνα της τροχιάς του πληθωρισμού- σημείωσε άνοδο 1,7%, στον πιο αργό ρυθμό φέτος.
Τον δομικό δείκτη παρακολουθεί η Fed για τον καθορισμό της νομισματικής της πολιτικής.
To προσωπικό εισόδημα ενισχύθηκε 0,3% τον Ιούλιο αντί για 0,2% που προέβλεπαν οι αναλυτές. Τον Ιούνιο είχε κινηθεί 0,2% υψηλότερα.
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ:
- Alpha Bank: Πρόταση εξαγοράς ομολογιών 500 εκατ. ευρώ με φόντο νέα έκδοση
- Εμπορικός Σύλλογος Πειραιά: SOS για το ενεργειακό κόστος των μικρομεσαίων
- PREMIA ΑΝΩΝΥΜΟΣ ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΕΠΕΝΔΥΣΕΩΝ ΣΕ ΑΚΙΝΗΤΗ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑ - ΑΠΟΚΤΗΣΗ ΙΔΙΩΝ ΜΕΤΟΧΩΝ
- ALPHA ΤΡΑΠΕΖΑ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΙΑ - H Αlpha Τράπεζα Α.Ε. απηύθυνε υπό όρους πρόταση για την εξαγορά Προνομιούχων ομολογιών κύριας εξασφάλισης σταθερού επιτοκίου με ρήτρα αναπροσαρμογής, συνολικού ύψους Ευρώ 500 εκατ. εκδόσεώς της και λήξεως το 2028. [18.09.2026]
- CrediaBank – Ευρώπη Holdings: Προχωρά η συγχώνευση με απορρόφηση
- Στις κάλπες οι Ρώσοι για την ανάδειξη της νέας Κρατικής Δούμας
- Xανδρής: Στάση στη Μήλο, αναβάθμιση μονάδας στη Θεσσαλονίκη
- CrediaBank Ανώνυμη Τραπεζική Εταιρεία - Ολοκλήρωση διατυπώσεων δημοσιότητας του Σχεδίου Σύμβασης Συγχώνευσης της «CREDIA BANK ΑΝΩΝΥΜΗ ΤΡΑΠΕΖΙΚΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ» και της «ΕΥΡΩΠΗ HOLDINGS Α.Ε.»
προτεινόμενη πηγή στην Google
Ακολουθήστε το financialreport.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις








