Ισχυρές πιέσεις δέχθηκαν οι τραπεζικές μετοχές με τον τραπεζικό δείκτη να υποχωρεί άνω του 7%, οι οποίες, όμως, αντισταθμίστηκαν από την άνοδο βιομηχανικών blue chips, με τη μετοχή της Motor Oil να υπεραποδίδει (+8,00%).
O Γενικός Δείκτης Τιμών έκλεισε στις 654,20 μονάδες, σημειώνοντας άνοδο 0,60%.
Ενδοσυνεδριακά έχει καταγράψει υψηλότερη τιμή στις 658,22 μονάδες (+1,21%) και κατώτερη στις 646,61 μονάδες (-0,57%).
Ο βασικός Χρηματιστηριακός δείκτης έκλεισε τον Σεπτέμβριο με άνοδο 4,81%, μετά τη μεγάλη πτώση του Αυγούστου (-21,73%).
Η αξία των συναλλαγών ανήλθε στα 29,294 εκατ. ευρώ, ενώ ο όγκος των συναλλαγών διαμορφώθηκε στα 103.835.380 τεμάχια.
Ο δείκτης υψηλής κεφαλαιοποίησης σημείωσε μικρή άνοδο σε ποσοστό 0,15%, ενώ ο δείκτης της μεσαίας κεφαλαιοποίησης ενισχύθηκε σε ποσοστό 0,21%.
Από τις μετοχές της υψηλής κεφαλαιοποίησης, άνοδο κατέγραψαν οι μετοχές της Motor Oil (+8,00%), της ΕΥΔΑΠ (+3,45%), της Ελλάκτωρ (+2,68%), της Folli Follie (+2,25%), των ΕΛΠΕ (+2,10%), της Jumbo (+2,08%) και της Τιτάν (+2,07%).
Αντιθέτως, τη μεγαλύτερη πτώση σημείωσαν οι μετοχές της Εθνικής (-11,29%), της Πειραιώς (-7,14%), της Eurobank (-4,35%), της Alpha Bank (-3,60%) και του ΟΤΕ (-1,64%).
Από τους επιμέρους δείκτες, τη μεγαλύτερη άνοδο σημείωσαν οι δείκτες του Πετρελαίου (+5,61%), του Εμπορίου (+2,23%) και των Κατασκευών (+1,91%).
Αντιθέτως, τις μεγαλύτερες απώλειες σημείωσαν οι δείκτες των Τραπεζών (-7,54%), της Υγείας (-2,38%) και των Τηλεπικοινωνιών (-1,64%).
Ανοδικά κινήθηκαν 39 μετοχές, 40 πτωτικά και 27 παρέμειναν σταθερές.
Τη μεγαλύτερη άνοδο σημείωσαν οι μετοχές: Inform Λύκος +28,00%, Κέκροψ+9,68%, Audiovisual +8,25%, Motor Oil +8,00% και Βογιατζόγλου Systems +6,51%.
Τη μεγαλύτερη πτώση κατέγραψαν οι μετοχές: ΣΙΔΜΑ -19,79%, Δρομέας -19,57%, Centric Συμμετοχών -14,81%, ΑΝΕΚ(κο) -14,75% και Altec -13,33%.
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ:
- Cambridge: Βάζει στο λεξικό τις viral λέξεις στα social media
- HSBC: Τερματίζει τις υπηρεσίες σε 1.000 πάμπλουτους πελάτες της από τη Μ. Ανατολή
- Άλσος Χωροφυλακής: Κλείνει μέχρι νεοτέρας, λόγω ερευνών για παράνομες ταφές ζώων
- Lacoste: Λανσάρει προς τιμήν του Τζόκοβιτς συλλογή ρούχων με logo την κατσίκα και όχι τον κροκόδειλο
- Εμινέ Ερντογάν προς Μελάνια Τραμπ: Δείξε την ίδια ευαισθησία για τα παιδιά της Γάζας, όπως για της Ουκρανίας
- Ισραήλ: Ακόμη να δέσει το πλοίο από την Κύπρο με ανθρωπιστική βοήθεια για τη Γάζα
- Θεσπρωτία: Φωτιά σε δασική έκταση στην περιοχή Ράγιο
- ΣΥΡΙΖΑ για πιθανή συμφωνία Τουρκίας – Λιβύης: Ένα ακόμη φιάσκο για την κυβέρνηση Μητσοτάκη
Ακολουθήστε το financialreport.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις