Εικόνα ήπιας υποχώρησης παρουσίασε η χρηματιστηριακή αγορά στο κλείσιμο της συνεδρίασης της Τρίτης με τους επενδυτές να τηρούν στάσης αναμονής ενόψει της αυριανής (Τετάρτη) πρώτης ψηφοφορίας για την εκλογή Προέδρου της Δημοκρατίας.
Υπεραπέδωσαν οι μετοχές της ΔΕΗ, των ΕΛΠΕ και της ΜΕΤΚΑ, ενώ με σημαντική πτώση έκλεισε η μετοχή της Coca Cola HBC λόγω των εξελίξεων στη Ρωσία.
Επανήλθε σήμερα στο ταμπλό του χρηματιστηρίου η μετοχή της Κύπρου με τιμή εκκίνησης τα 0,24 ευρώ, ενώ έκλεισε στα 0,177 ευρώ, με μεγάλη πτώση 26,25%.
O Γενικός Δείκτης Τιμών έκλεισε στις 834,24 μονάδες σημειώνοντας πτώση 0,26%.
Ενδοσυνεδριακά κινήθηκε σε εύρος διακύμανσης 17 μονάδων. Κατέγραψε ανώτερη τιμή στις 849,62 μονάδες (+1,58%) και κατώτερη τιμή στις 832,27 μονάδες (-0,49%).
Η αξία των συναλλαγών ανήλθε στα 89,91 εκατ. ευρώ.
Ο δείκτης υψηλής κεφαλαιοποίησης σημείωσε πτώση σε ποσοστό 0,82%, ενώ ο δείκτης της μεσαίας κεφαλαιοποίησης υποχώρησε σε ποσοστό 1,05%.
Από τις μετοχές της υψηλής κεφαλαιοποίησης τη μεγαλύτερη άνοδο κατέγραψαν οι μετοχές της ΜΕΤΚΑ (+4,83%), της ΔΕΗ (+4,55%), της Aegean Airlines (+4,08%), των ΕΛΠΕ (+4,05%), του ΟΛΠ (+2,88%), της Ελλάκτωρ (+2,65%) και της Τέρνα Ενεργειακή (+2,34%).
Αντιθέτως τη μεγαλύτερη πτώση σημείωσαν οι μετοχές της Coca Cola HBC (-5,30%), της MIG (-4,88%), της Πειραιώς (-4,12%), της Jumbo (-1,24%) και της Viohalco (-1,10%).
Από τους επιμέρους δείκτες τη μεγαλύτερη άνοδο κατέγραψαν οι δείκτες των Υπηρεσιών Κοινής Ωφέλειας (+2,87%), των Βιομηχανικών Προϊόντων (+2,41%), των Ταξιδιών (+1,70%) και του Πετρελαίου (+1,46%).
Αντιθέτως τις μεγαλύτερες απώλειες παρουσίασαν οι δείκτες των Τροφίμων (-5,26%), της Υγείας (-2,39%) και των Προσωπικών Προϊόντων (-1,38%).
Ανοδικά κινήθηκαν 46 μετοχές, 55 πτωτικά και 17 παρέμειναν σταθερές.
Τη μεγαλύτερη άνοδο σημείωσαν οι μετοχές: Λεβεντέρης (κ) +27,78%, Altec +20,00%, ΣΙΔΜΑ +19,79%, Dionic +15,28% και Εκτέρ +13,07% %.
Τη μεγαλύτερη πτώση κατέγραψαν οι μετοχές: Κύπρου -26,25%, ΑΕΓΕΚ -16,67%, Paperpack -12,56%, ΑΝΕΚ -12,09% και Minerva -10,00%.
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ:
- Κολωνός: Οδηγός πάτησε με το λεωφορείο συνάδελφό του μετά από λογομαχία
- Μήνυμα Τζέιμι Ντίμον (JP Morgan) προς ΕΕ: «Χάνετε» και από την Κίνα και από τις ΗΠΑ
- Ύδρα: Μέσω ψηφιακής πλατφόρμας η κυκλοφορία οχημάτων στο νησί
- Διακοπές – ακρίβεια: Φιλοξενία, μαγείρεμα στο κατάλυμα και ψώνια σε σούπερ μάρκετ και φούρνους
- Δήμας: Μέσα στο καλοκαίρι οι παρεμβάσεις οδικής ασφάλειας στον υφιστάμενου ΒΟΑΚ
- Αεροπορική τραγωδία στην Ινδία: Κόπηκε η παροχή καυσίμου στο Boeing 787 – Οι διάλογοι των πιλότων
- Bloomberg: Η εμπορική συμφωνία ΗΠΑ – ΕΕ εξαρτάται από τα αυτοκίνητα, τα γεωργικά προϊόντα και τον… Τραμπ
- Aνασφάλιστα οχήματα: Βρέθηκαν πάνω από 300.000 και τους περιμένουν τσουχτερά πρόστιμα
Ακολουθήστε το financialreport.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις