Με υψηλά κέρδη έκλεισαν οι τιμές των μετοχών στον απόηχο των δηλώσεων του Μπενουά Κερέ, αξιωματούχου της ΕΚΤ , περί επικείμενων αλλαγών του ελληνικού προγράμματος ώστε να αντανακλά τις νέες προτεραιότητες της ελληνικής κυβέρνησης, με το ενδιαφέρον των επενδυτών να στρέφεται στη σημερινή συνάντηση του πρωθυπουργού με την Α. Μέρκελ .
Στο επίκεντρο του επενδυτικού ενδιαφέροντος βρέθηκαν οι τραπεζικές μετοχές . O Γενικός Δείκτης Τιμών έκλεισε στις 766,51 μονάδες σημειώνοντας κέρδη 2,97%.
Ενδοσυνεδριακά κατέγραψε υψηλότερη τιμή στις 767,39 μονάδες(+3,09%).
Η αξία των συναλλαγών ανήλθε στα 132,27 εκατ. ευρώ.
Η συνολική κεφαλαιοποίηση της αγοράς αυξήθηκε κατά 1,7 δισ. ευρώ σε σχέση με τη συνεδρίαση της Παρασκευής.
Ο δείκτης υψηλής κεφαλαιοποίησης σημείωσε άνοδο σε ποσοστό 3,66%, ενώ ο δείκτης της μεσαίας κεφαλαιοποίησης ενισχύθηκε σε ποσοστό 0,35%.
Από τις μετοχές της υψηλής κεφαλαιοποίησης τη μεγαλύτερη άνοδο κατέγραψαν οι μετοχές της Eurobank (+11,63%), της Alpha Bank(+10,76%), της MIG(+10,07%), της Ελλάκτωρ(+9,09%), της Πειραιώς (+8,91%), της Εθνικής (+5,88%), της Folli Follie(+5,81%), της ΔΕΗ (+5,79%), της Τιτάν(+3,64%) και του ΟΤΕ (+3,57%).
Αντιθέτως πτώση σημείωσαν οι μετοχές του ΟΛΠ (-1,00%), της Coca Cola HBC(-0,85%) και της Grivalia Properties(-0,50%).
Από τους επιμέρους δείκτες τη μεγαλύτερη άνοδο κατέγραψαν οι δείκτες των Τραπεζών (+8,56%), του Εμπορίου (+5,77%), των Κατασκευών (+4,13%),των Υπηρεσιών Κοινής Ωφέλειας(+3,90%), των Τηλεπικοινωνιών (+3,57%) και των Χρηματοοικονομικών Υπηρεσιών (+3,08%).
Αντιθέτως τις μεγαλύτερες απώλειες παρουσίασαν οι δείκτες των Τροφίμων (-0,86%), της Ακίνητης Περιουσίας(-0,79%) και της Τεχνολογίας (-0,56%)
Ανοδικά κινήθηκαν 75 μετοχές, 42 πτωτικά και 16 παρέμειναν σταθερές.
Τη μεγαλύτερη άνοδο σημείωσαν οι μετοχές: Μινωικές Γραμμές +20,00%, Βαρβαρέσος +20,00%, Forthnet +19,86%, Dionic +19,57% και Lavipharm +19,55%.
Τη μεγαλύτερη πτώση κατέγραψαν οι μετοχές: Q&R -29,61%, Χατζηκρανιώτη-25,00%, Ελληνική Βιομηχανία Ζάχαρης -15,57%, Pasal -14,73% και ΑΕΓΕΚ(κ) -10,64%.
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ:
- Στα ίδια οι τιμές των μετοχών στα ασιατικά χρηματιστήρια, κάτω το πετρέλαιο
- Mειωμένο το ενδιαφέρον για κατασκευή θερμοκηπίων, παράταση μέχρι τον Οκτώβριο
- Πυρκαγιά στο Κερασοχώρι Φιλιατών τέθηκε γρήγορα υπο έλεγχο
- Shein: Αύξησε κατά 56% τα κέρδη της στη Μεγάλη Βρετανία το 2024
- H SoftBank θα ρίξει 2 δισ. δολάρια στην Intel
- Σκλαβενίτης: Έλαβε την περιβαλλοντική άδεια για τον εμπορικό πολυχώρο στο εργοστάσιο της ”Πίτσος”
- Οι ΗΠΑ ακύρωσαν 6.000 φοιτητικές βίζες
- Χρηματοδότηση 1,75 εκατ. ευρώ για έργο ύδρευσης στη Εύβοια λόγω ”αυξημένου τουρισμού”
Ακολουθήστε το financialreport.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις