Με υψηλά κέρδη έκλεισαν οι τιμές των μετοχών στον απόηχο των δηλώσεων του Μπενουά Κερέ, αξιωματούχου της ΕΚΤ , περί επικείμενων αλλαγών του ελληνικού προγράμματος ώστε να αντανακλά τις νέες προτεραιότητες της ελληνικής κυβέρνησης, με το ενδιαφέρον των επενδυτών να στρέφεται στη σημερινή συνάντηση του πρωθυπουργού με την Α. Μέρκελ .
Στο επίκεντρο του επενδυτικού ενδιαφέροντος βρέθηκαν οι τραπεζικές μετοχές . O Γενικός Δείκτης Τιμών έκλεισε στις 766,51 μονάδες σημειώνοντας κέρδη 2,97%.
Ενδοσυνεδριακά κατέγραψε υψηλότερη τιμή στις 767,39 μονάδες(+3,09%).
Η αξία των συναλλαγών ανήλθε στα 132,27 εκατ. ευρώ.
Η συνολική κεφαλαιοποίηση της αγοράς αυξήθηκε κατά 1,7 δισ. ευρώ σε σχέση με τη συνεδρίαση της Παρασκευής.
Ο δείκτης υψηλής κεφαλαιοποίησης σημείωσε άνοδο σε ποσοστό 3,66%, ενώ ο δείκτης της μεσαίας κεφαλαιοποίησης ενισχύθηκε σε ποσοστό 0,35%.
Από τις μετοχές της υψηλής κεφαλαιοποίησης τη μεγαλύτερη άνοδο κατέγραψαν οι μετοχές της Eurobank (+11,63%), της Alpha Bank(+10,76%), της MIG(+10,07%), της Ελλάκτωρ(+9,09%), της Πειραιώς (+8,91%), της Εθνικής (+5,88%), της Folli Follie(+5,81%), της ΔΕΗ (+5,79%), της Τιτάν(+3,64%) και του ΟΤΕ (+3,57%).
Αντιθέτως πτώση σημείωσαν οι μετοχές του ΟΛΠ (-1,00%), της Coca Cola HBC(-0,85%) και της Grivalia Properties(-0,50%).
Από τους επιμέρους δείκτες τη μεγαλύτερη άνοδο κατέγραψαν οι δείκτες των Τραπεζών (+8,56%), του Εμπορίου (+5,77%), των Κατασκευών (+4,13%),των Υπηρεσιών Κοινής Ωφέλειας(+3,90%), των Τηλεπικοινωνιών (+3,57%) και των Χρηματοοικονομικών Υπηρεσιών (+3,08%).
Αντιθέτως τις μεγαλύτερες απώλειες παρουσίασαν οι δείκτες των Τροφίμων (-0,86%), της Ακίνητης Περιουσίας(-0,79%) και της Τεχνολογίας (-0,56%)
Ανοδικά κινήθηκαν 75 μετοχές, 42 πτωτικά και 16 παρέμειναν σταθερές.
Τη μεγαλύτερη άνοδο σημείωσαν οι μετοχές: Μινωικές Γραμμές +20,00%, Βαρβαρέσος +20,00%, Forthnet +19,86%, Dionic +19,57% και Lavipharm +19,55%.
Τη μεγαλύτερη πτώση κατέγραψαν οι μετοχές: Q&R -29,61%, Χατζηκρανιώτη-25,00%, Ελληνική Βιομηχανία Ζάχαρης -15,57%, Pasal -14,73% και ΑΕΓΕΚ(κ) -10,64%.
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ:
- Στις Ολυμπιακές εγκαταστάσεις Παιανίας σήμερα 02/05 ο Κυριάκος Μητσοτάκης
- Σ. Θεοδωρόπουλος (ΣΕΒ) για Νέο Αναπτυξιακό Νόμο: Δεν λαμβάνει υπόψη τη σημερινή πραγματικότητα
- ΗΠΑ: Ο Τραμπ εγκρίνει την πρώτη πώληση στρατιωτικού εξοπλισμού στην Ουκρανία
- Νομική: Σαρώνουν τις κάμερες ασφαλείας στην ΕΛΑΣ για να εντοπίσουν τους δράστες της επίθεσης
- Ucert/D Group: Εταιρείες πιστοποιήσεων με σχολή θεάτρου θέλουν να μεταμορφώσουν το χιονοδρομικό κέντρο της Βασιλίτσας
- Giuseppe Zorgno: Ποιος είναι ο νέος εκτελεστικός Αντιπρόεδρος της Υδρόγειος Ασφαλιστική
- Πώς τα εγχώρια marketplaces εισπράττουν την αναστάτωση των δασμών από τις ΗΠΑ
- ΑΑΔΕ: “Τι αλλάζει” στην ιδιοκτησία ακινήτων
Ακολουθήστε το financialreport.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις